Anita Amirrezvani : Kukkien verellä kirjottu

As low as €3.00 Original Price €3.50
In stock
Only %1 left
SKU
0951532

Amerikkalainen, Teheranissa syntynyt Anita Amirrezvani sai nuorena itämaisen maton, joka pani hänet miettimään, minkälaiset ihmiset olivat sen valmistaneet. 1600-luvun Persiaan sijoittuva Kukkien verellä kirjottu on hänen kunnianosoituksensa tuntemattomille matontekijöille. Kirjan päähenkilö, nuori maalaistyttö, on heidän laillaan nimetön.

Kun tytön isä kuolee, hän muuttaa äitinsä kanssa kaupunkiin, palvelijaksi sukulaisperheeseen. Sedältään, shaahin mattomestarilta, hän oppii suunnittelun ja kudonnan taidon ja alkaa tehdä omaa mattoa. Se näyttää olevan ainoa tie ulos kurjuudesta. Tytön osa on silti edelleen onneton, sillä hän joutuu väliaikaiseksi vaimoksi miehelle, joka herättää hänen seksuaalisuutensa, mutta jolle hän on pelkkää kauppatavaraa. Rohkean mutta omapäisen nuoren naisen onni kääntyy vasta, kun hän hyväksyy kohtalon ja elämän opetukset.

Amirrezvani kirjoitti romaaniaan yhdeksän vuotta ja teki kolme matkaa Iraniin taustatutkimuksia varten. Teoksessa muinainen Persia herää elämään poikkeuksellisen aitona. Tytön tarinaan on kudottu myös vanhoja islamilaisia kertomuksia rakkaudesta.

More Information
Categories
AuthorAnita Amirrezvani
TitleKukkien verellä kirjottu
Original titleThe blood of flowers
LanguageFinnish
CoauthorsHanna Tarkka
Tax Class-
☎ +358 40 541 9287 (weekdays from 8:00 to 15:00)
Copyright © Finlandia Kirja