Hannu Vallas : Suomi ilmasta

Special Price €17.00 Original Price €19.00
Out of stock
SKU
0854623

Suomen tunnetuimman ilmakuvaajan Hannu Vallaksen loistelias kuvateos vie meidät katselemaan kotimaatamme linnun silmin. Lennämme yli Suomen ja läpi vuodenaikojen: Ahvenanmaan uloimmilta hyljeluodoilta Varsinais-Suomen vanhojen kulttuurimaisemien kautta Pohjanmaan maankohoamarannikkoa ja lakeuksia seuraten kohti Käsivarren kesälläkin lumisia tuntureita, pääkaupunkiseudulta pohjoiseen yli Hämeen, Päijänteen, Oulujärven ja metsä-Lapin aina Utsjoelle saakka, kaakonkulmalta Saimaan sokkeloitten ja Kolin vaarojen yli Kuusamoon sekä pitkin etelärannikkoa Saaristomereltä Virolahdelle.

Lennämme myös matalalla nähdäksemme maiseman yksityiskohdat, olivatpa ne jääkauden tai ihmisen muovaamia. Näemme auringon kimallusta järvien selillä, kesäöiden valoisuutta, syksyn hehkuvaa ruskaa ja talven hohtavia hankia, sateenkaaria, lumikuuroja, kevättulvia, jokien kummallisia kiemuroita ja soiden jännittäviä labyrintteja. Eteemme avautuu "kotomaamme koko kuva" . Kuin Seitsemän veljeksen Eero opimme tietämään "sen rajat, sen meret, sen salaisesti hymyävät järvet ja nuo risuaitoina juoksevat hongistoiset harjanteet".

Veikko Neuvosen teksti avaa kuvien näkymät ja maisemien salat; opimme katselemaan ja tulkitsemaan kuvia kuin karttalehteä ja lukemaan maisemaa kuin parasta historiankirjoitusta.

More Information
Categories
AuthorHannu Vallas
TitleSuomi ilmasta
PublisherTammi
Publication year2015
Edition1
BindingHardcover with dust jacket (hardcover)
Page count174, (2)
LanguageFinnish
ISBN9789513138486
Condition (K1-K5)K3+ (good +) check dust jacket condition below
Dust jacket conditionMinor wear
Other remarksslight skewing on spine
Height (mm)256
Depth (mm)258
Width (mm)21
Weight (g)1140
Tax ClassMarginaaliverotus
☎ +358 40 541 9287 (weekdays from 8:00 to 15:00)
Copyright © Finlandia Kirja