Joe Humphreys : Rumaa peliä : mikä urheilussa mättää

€3.50 Original Price €8.00
In stock
Only %1 left
SKU
0044118

Urheilun nurjat puolet yksissä kansissa.

Kiinalaismies ryntää palavasta talostaan kesken jalkapallo-ottelun televisio sylissään ja jättää vaimon ja lapset liekkeihin. Ranskalainen tennisvalmentaja huumaa lapsensa vastustajat, joista yksi kuolee. Englantilainen jalkapallofani raivostuu maansa karsiutumisesta MM-kisoista ja tappaa venäläisen vastaantulijan, koska tämä "kuulosti saksalaiselta". Puoli Irlantia suree itsensä hengiltä juonutta entistä jalkapallotähteä.

Miksi urheilu saa ihmiset käyttäytymään usein niin järjettömällä tavalla? Irlantilainen urheilutoimittaja ja jalkapallofani Joe Humphreys käy tämän ongelman kimppuun kaikella sisäpiiriläisen ja tosiuskovaisen tiedollaan. Hän kyseenalaistaa sen yleisesti hyväksytyn totuuden, että urheilulla on myönteinen vaikutus urheilijoihin, katsojiin ja maailmaan. Yksin jalkapallolla on enemmän kannattajia kuin kristinuskolla tai islamilla - mutta tekeekö se siitä uskonnon vai kenties vaarallisen kultin?

Lukuisiin kirjallisiin lähteisiin ja tapaustutkimuksiin perustuen Rumaa peliä osoittaa, että vakavasti otettuna urheilu on haitaksi niin kehon kuin mielenkin terveydelle. Ja kaiken kukkuraksi se on seksismin, rasismin, homokammon ja eläinrääkkäyksen viimeinen linnake. Tutkimusmatkansa päätteeksi Humphreys oivaltaa, että urheilun saarnamiehet ovat syöttäneet hänelle pajunköyttä.

Suomalaisista ilmiöistä kirjan sivuille olisivat kelvanneet ainakin Matti Nykänen ja muutamat maastohiihtäjät.

More Information
Categories
AuthorJoe Humphreys
TitleRumaa peliä : mikä urheilussa mättää
Original titleFoul play : what's wrong with sport
LanguageFinnish
CoauthorsPetri Stenman
Tax Class-
Keywordsurheilu, arvot, etiikka, vilppi
☎ +358 40 541 9287 (weekdays from 8:00 to 15:00)
Copyright © Finlandia Kirja