Lars-Eric Samuelsson : Puutarhanhoidon ABC

As low as €11.50
In stock
Only %1 left
SKU
1129433

Millainen on unelmiesi puutarha? Villiintynyttä puutarhaa muistuttava salaperäinen sopukka, jossa kukat, pensaat ja puut kuiskivat toisilleen salaisuuksiaan, vai levollinen, harmoninen kokonaisuus, jonka jokainen yksityiskohta osuu oikealle kohdalleen, tai kenties jotain siltä väliltä? Olivatpa mieltymyksesi millaisia tahansa, visioiden toteuttamisessa hyvät, käytännölliset neuvot ovat varmasti tervetulleita.

Puutarhanhoidon ABC on oiva opas viherpeukalolle, niin epävarmalle vasta-alkajalle kuin jo kokeneemmallekin asianharrastajalle. Tästä perusteellisesta ja monipuolisesta oppaasta löytyvät ohjeet ja ideat puutarhan suunnitteluun, rakentamiseen ja hoitamiseen. Ohjeita havainnollistavat lukuisat värilliset piirrokset ja valokuvat. Kirjassa käsitellään yksityiskohtaisesti viihtyisän puutahan suunnittelussa huomioitavat olennaiset seikat, kuten
- oleskelupaikat
- käytävät ja polut
- nurmikot
- hedelmäpuut
- marjat ja vihannekset
- leikkokukat ja perennat
- lasten leikkipaikat
- talouspihat pyykinkuivatukseen
- tilaa rajaavat ja suojaavat kasviaidat.

Teoksen tekijöiden lähtökohtana on näkemys puutarhasta kokonaisvaltaisena tilana, asuinympäristönä ja kulttuurimaisemana. Puutarhan rakentaminen on luonnon muovaamien ja ihmisen rakentamien osien sekä valon ja varjon taitavaa yhdistämistä kokonaisuudeksi, joka on toimiva, helppohoitoinen ja moni-ilmeinen. Onnistuneesti toteutettu puutarha tarjoaa kävijälleen leppoisaa rauhaa ja esteettisiä elämyksiä mutta myös vaihtelevuutta ja iloisia yllätyksiä.

Puutarhanhoidon ABC perustuu tunnetun puutarhaneuvojan Lars-Eric Samuelssonin ja hänen pitkäaikaisen työtoverinsa Ulf Schenkmaniksen mittavaan kokemukseen. Tämä toimelias kaksikko on jo 1970-luvun puolivälistä opastanut ruotsalaisia puutarhaharrastajia ja vastannut kiperimpiinkin kysymyksiin suositussa radio-ohjelmassa "Trädgårdsdags". Kirjaa kaunistaa 224 kuvaa, joista monet ovat kansainvälisesti tunnetun lehtikuvaajan, luonnon ja kasvien kuvaukseen erikoisuneen Sven-Gösta Johanssonin ottamia.

More Information
Categories
AuthorLars-Eric Samuelsson
TitlePuutarhanhoidon ABC
Original titleTrädgårdarnas ABC
LanguageFinnish
CoauthorsUlf Schenkmanis & Taina Koivunen ym.
Tax Class-
Keywordspihat, puutarhanhoito, puutarhakasvit, puutarhat
☎ +358 40 541 9287 (weekdays from 8:00 to 15:00)
Copyright © Finlandia Kirja