Liza Marklund : Helvetissä on erityinen paikka naisille jotka eivät auta toisiaan

Special Price €7.00 Original Price €8.00
Out of stock
SKU
0874847

Tiesitkö, että jo tarhassa tytöt tarjoilevat pojille ruokapöydässä? Tai että naispoliitikkojen puheenvuorot kestävät vain kaksi kolmannesta miesten käyttämästä ajasta?

On monia tapoja, joilla tytöistä kasvatetaan naisia ja pojista miehiä syntymähetkestä lähtien. Vanhempien, päiväkotihenkilökunnan ja opettajien käytös, lelut, leikit, kirjat, vaatteet - kaikki muokataan tietoisesti tai tiedostamatta sellaisiksi, että tytöistä tulee passiivisia, kilttejä ja avuliaita ja pojista aktiivisia, äänekkäitä ja vaativia.

Siitä pitäen kasvatus ja arvot leimaavat ihmisiä koulussa ja työelämässä. Tutkimusten mukaan tytöt puhuvat luokkahuoneessa kolmasosan ajasta ja pojat kaksi kolmasosaa. Tytöt keskeytetään useammin ja heidän näkökantojaan ja kysymyksiään pidetään opetukseen kuulumattomina.

Sekä elämässä yleensä että työelämässä erityisesti naisilla on erilaiset elinehdot kuin miehillä. Mutta kukaan ei kerro tätä nuorelle naispuoliselle johtajalle, vaan hänen on piirrettävä oma "miinakarttansa", jonka avulla miehisessä yhteiskunnassa on helpompi suunnistaa.

Kirjan nimi tulee Yhdysvaltain entisen ulkoministerin Madeleine Albrightin lausahduksesta, joka on innoittanut kirjoittajat pureutumaan hauskalla ja säälimättömällä tavalla kulttuurisesti syvään juurtuneeseen sukupuolten väliseen epätasa-arvoon. He esittelevät lukuisia aiheesta tehtyjä tutkimuksia ja kertovat omia hykerryttäviä kokemuksiaan joukkoon sirotelluissa Elämäni novelli -osuuksissa.

He myös osoittavat, että vaikka naisen on miestä vaikeampi tulla työelämässä hyväksytyksi ja arvostetuksi, hänellä on siihen kuitenkin kaikki mahdollisuudet. Hänen on opittava olemaan naisellisella tavalla luja ja käännettävä miehiset toimintamallit naisten ehtoihin sopiviksi.

More Information
Categories
AuthorLiza Marklund
TitleHelvetissä on erityinen paikka naisille jotka eivät auta toisiaan
PublisherOtava
Publication year2006
Edition1
BindingHardcover with dust jacket (hardcover)
Page count160
Original titleDet finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra
LanguageFinnish
CoauthorsSanna Manninen & Lotta Snickare
ISBN9511206400
Condition (K1-K5)K4- (excellent -) check dust jacket condition below
Dust jacket conditionSlight signs of usage
Other remarksone light crack on spine caused by reading
Height (mm)195
Depth (mm)135
Width (mm)18
Weight (g)242
Tax ClassMarginaaliverotus
Keywordsnaiset, sukupuoliroolit, tasa-arvo, sukupuolisyrjintä
☎ +358 40 541 9287 (weekdays from 8:00 to 15:00)
Copyright © Finlandia Kirja