Markku Haapio : Sikapossu
Kulttuurihistoriaa ja possureseptejä
Sikamaisen hauska keittokirja ja tietopaketti kaikille karjuille
Markku Haapio on perehtynyt sikaan sekä ilmiönä että kulinaristisena elämyksenä. Käsitellyiksi
tulevat possun kaikki puolet: possu eläimenä ja kotieläimenä, possun historia, possuun liittyvät
tabut, possu kirjallisuudessa, kuvataiteessa, elokuvassa, lauluissa, sarjakuvissa.
Ruuanlaittaja saa vankkaa tietoa sianlihan käytöstä, ruhon leikkaamisesta ja eri
ruhonosien käytöstä.
Reseptejä on kolmisenkymmentä, valtaosa Suomesta, ja joulukinkku saa luonnollisesti
erityiskohtelun.
Kuvituksena on houkuttelevia ruokakuvia, possuaiheisia postikortteja, vanhoja
piirroksia ja maalauksia sekä valioyksilöitä tekijän satojen minipossujen kokoelmasta.
Markku Haapio on Iltalehden toimittaja. Hän on julkaissut vuonna 2002 yhdessä Antti Vahteran ja
Visa Nurmen kanssa kirjan Nakit ja muusi sekä viime vuonna teoksen Sininen Lenkki ja kymmenen
mestaria.
Categories | |
---|---|
Author | Markku Haapio |
Title | Sikapossu |
Publisher | Otava |
Publication year | 2004 |
Edition | 1 |
Binding | Hardcover with cover picture (hardcover) |
Page count | 108 |
Language | Finnish |
Coauthors | Arto Kangas |
ISBN | 9511196901 |
Condition (K1-K5) | K3 (good) |
Other remarks | little abrasion, stain covers, slight skewing on spine, takakannessa hintalapun jäämää, non-authorial inscription |
Height (mm) | 216 |
Depth (mm) | 216 |
Width (mm) | 15 |
Weight (g) | 532 |
Tax Class | Marginaaliverotus |
Keywords | historia, kulttuurihistoria, sika, sikaeläimet |