Tuomas Kyrö : Taide ja tolkku

As low as €11.00 Original Price €13.00
In stock
Only %1 left
SKU
0941132

Taide ja tolkku esittelee pitkän proosan tekijänä tunnetun Tuomas Kyrön lyhyemmän minän. Kolumneja, sarjakuvia ja novelleja sisältävä kokoelma on tyylipuhdas vessalukemisto, joka pysäyttää lukijan niin odotushuoneessa kuin Parkanon rautatieasemalla. Eikä tyylipuhdas tarkoita tässä sisäsiistiä.

Kolumnien aiheet liikkuvat puolalaisesta sähkörummusta Paavo Väyryseen, kotitöiden jakamisesta kirjallisuuskritiikkiin, syntymästä kuolemaan. Sarjakuvahahmo Läskipää puolestaan lounastaa Vladimir Putinin kanssa ja tapaa Finlandia-diktaattori Paavo Lipposen. Alunperin Hämeen Sanomissa julkaistuissa pilakuvissa Kyrö ihmettelee ja irvailee lisää ajankohtaisille ihmisille ja ilmiöille.

Monologinovelleissa pääsevät ääneen ihmiset huippu-urheilun sektorin ulkopuolelta. On painikilpailuja hanurilla säestävä tyttö, on Kekkoselle sukset tehnyt mies, on maailman vahvin mies -kilpailun voittava kulttuuriperheen vesa.

Tuomas Kyrö havainnoi, osallistuu, moittii, kiittää ja näkee. Humoristisesti, ironisoiden, eikä vähiten itseään. Täysin vakavissaan, täysin leikillään.

More Information
Categories
AuthorTuomas Kyrö
TitleTaide ja tolkku
LanguageFinnish
Tax Class-
☎ +358 40 541 9287 (weekdays from 8:00 to 15:00)
Copyright © Finlandia Kirja