Veikko Haakana : Pienen pojan muistelmat

As low as €5.50 Original Price €10.00
In stock
Only %1 left
SKU
0145362

Kouluikää lähentelevä Matias, Lapin poika, asuu Pomokairassa isän ja äidin, Inari-siskon sekä mummin ja ukin kanssa. Lähipiiriin kuuluvat myös Ville-setä, joka on naapurissa elelevä sotainvalidi, ja suomenpystykorva Jesse, Matiaksen luotettu kumppani.

Nuoresta iästään huolimatta Matias on mielestään ehtinyt kokea monenmoista. Takana on jännittäviä metsäreissuja ukin ja Jessen kanssa, käynti suuressa Rovaniemen kaupungissa ja kyläkoulun tapahtumarikas joulujuhla. Paljon on nähty ja koettu, ja niinpä Matias päättää laatia muistelmansa. Siihen tarvitaan kuitenkin naapurin Ville-sedän apua - tämä kun osaa kirjoittaa, mikä ei Matiakselta vielä oikein suju.

Veikko Haakana (s. 1923) kuvaa minä-muodossa, Matiaksen suulla, pientä perheyhteisöä sekä aivan erityisesti pojan ja ukin lämmintä suhdetta. Pikkuvanhoin sanakääntein haasteleva Matias velmuine havaintoineen on selvästi sukua Sakari Pälsin kuolemattomalle Fallesmannin Arvolle.

Pienen pojan muistelmat on kokeneen kertojan raikas ja persoonallinen lapsikuvaus, jossa liikutaan kaukana ruuhka-Suomen ulkopuolella.

More Information
Categories
AuthorVeikko Haakana
TitlePienen pojan muistelmat
LanguageFinnish
Tax Class-
☎ +358 40 541 9287 (weekdays from 8:00 to 15:00)
Copyright © Finlandia Kirja