Veli-Pekka Lehtonen : Taide-suomi-sanakirja

Special Price €6.50 Original Price €8.00
Out of stock
SKU
0316254

Tuntuuko siltä että taiteilijat puhuvat aivan omaa kieltään? Ja arvostelijat? Tai kaikki kulttuurin parissa työskentelevät ihmiset? Ja että he tuntuvat tarkoittavan ihan muuta kuin mitä sanovat. Nyt huolen päivät ovat ohi, sillä taiteen salakieli on nyt pystytty purkamaan ja koko kansan saatavilla on sanakirja, joka tulkkaa taidemaailman keskeisimmät sanonnat, fraasit ja kliseet selkeälle suomen kielelle. Taide-suomi-sanakirja sisältää selkokieliset tulkkaukset kaikkien taiteenlajien lisäksi kritiikin ja kulttuuripolitiikan käytetyimmistä lauseenparsista.

Vastaus saadaan esimerkiksi siihen, mitä tarkoittavat legendaarinen, läpimurto ja klassikko jo syntyessään. Samoin superkokoonpano, tribuutti, uusi aluevaltaus, kulttiteos, uran huipentuma, välityö ja comeback. Mitä oikeastaan merkitsee että näyttelijä sopii rooliinsa erinomaisesti? Tai tekee uransa parhaan roolin? Tai ei yllä aivan parhaimpaansa? Tai on syötävän ihana? Miten pitäisi ymmärtää kun taiteilija sanoo että jotakin on jo vuosia ymmärretty Euroopassa? Tai että tanssiryhmä tai yhtye valloittaa Itävallan?
Taidepuhetta pölöttävät lähes kaikki taiteen parissa työskentelevät ihmiset, kuten taidelaitosten työntekijät ja alan virkamiehet. Myös heidän jargoninsa Taide-suomi-sanakirja armotta tulkkaa sujuvaksi suomeksi.

More Information
Categories
AuthorVeli-Pekka Lehtonen
TitleTaide-suomi-sanakirja
PublisherTammi
Publication year2007
Edition1
BindingHardcover with cover picture (hardcover)
Page count104
LanguageFinnish
CoauthorsIlkka Mattila & Jukka Pylväs
ISBN9789513137250
Condition (K1-K5)K4- (excellent -)
Other remarksslight abrasion
Height (mm)204
Depth (mm)130
Width (mm)12
Weight (g)224
Tax ClassMarginaaliverotus
Keywordstaide, fraasit, ilmaukset, kliseet
☎ +358 40 541 9287 (weekdays from 8:00 to 15:00)
Copyright © Finlandia Kirja