Yrsa Stenius : Koiria, rakkautta ja surua (EXCELLENT)

As low as €30.00
In stock
Only %1 left
SKU
1415012

Rakkaudesta ja surusta on yhtä aikaa oma- ja koiraelämäkerta, jossa Yrsa Stenius muistelee elämänsä koiria - erityisesti mäyräkoiria - ja ihmisiä ja luotaa samalla syvältä omaa itseään. Hän maalaa eloisia muotokuvia paitsi omista ja sukulaistensa mäyräkoirista myös rinnallaan kulkeneista ihmisistä. Suuria koirapersoonallisuuksia ovat Emäsalossa omin päin lossille karkaileva Adelina, radion keskipäivän lyöntejä säestävä Rufa, joka saarisyksyjen jälkeen muistutti Johannes Virolaista turvonneine silmineen. Oma lukunsa on Vilma, joka Aftonbladetin toimituksessa tuli iskeneeksi hampaansa yhden jos toisenkin "merkkimiehen" persuksiin. Rakkaimmalta tuntuu Index, jonka kuoleman sävyttämä suru antaa kirjalle oman värinsä.

Koirien rinnalle piirtyy kuvia muistakin tuonilmaisiin siirtyneistä, mm. näyttelijä-äiti Dorle von Wendtistä, äidinisä Georg von Wendtistä, lääkäristä, kansanedustajasta ja professorista, samoin toisista isovanhemmista ja muusta lähisuvusta.

Kaikki he punoutuvat tavalla tai toisella Yrsa Steniuksen rehellisen itsetutkiskelun synnyttämiin oivalluksiin. Hän sanoo, että kirjoitusprojektit ovat keinoja matkata itseymmärrykseen. Tässä teoksessa uskolliset matkakumppanit - sivulta toiselle kirmaavat koirat - pitävät kuitenkin huolen siitä, että lopputulos on eloisa ja koskettava.

More Information
Categories
AuthorYrsa Stenius
TitleKoiria, rakkautta ja surua
Original titleTaxar, kärlek och sorg
LanguageFinnish
CoauthorsRaija Viitanen
Tax Class-
☎ +358 40 541 9287 (weekdays from 8:00 to 15:00)
Copyright © Finlandia Kirja