Alaa al- Aswani : Yacoubian-talon tarinat

Special Price 5,00 € Alkuperäinen hinta 7,50 €
Ei varastossa
SKU
0302712

Hammaslääkäri Alaa al-Aswani (s. 1957) yritti vuosia saada kirjojaan julkaistuksi Egyptissä. Sensuuriin turhautuneena hän päätti muuttaa maasta, mutta ehti kirjoittaa vielä yhden romaanin muuttolupaa odotellessaan. Tuo romaani on Yacoubian-talon tarinat, ja siitä tuli viideksi vuodeksi arabiankielisen maailman myydyin teos. Palkittu ja kahdellekymmenelle kielelle käännetty teos on tehty myös elokuvaksi. Yhdysvaltain Newsday valitsi sen vuoden 2006 tärkeimmäksi käännöskirjaksi. Suomeksi kirja käännetään suoraan arabiasta.

Yacoubian-talolla on Kairossa todellinen, al-Aswanin hyvin tuntema esikuva. Sadan vuoden ajan, 50-luvun sotilasvallankaappaukseen asti, se oli osa muodikasta, kaupallista ja sosiaalista keskusta. Lukaaleissa viihtyvät edelleen yhteiskunnan hyväosaiset, mutta talon katolla vanhoissa huolto- ja varastokonteissa majailee talouskasvun alijäämä. Asukkaiden välisten sosiaalisten erojen ja niistä syntyvien jännitteiden kautta al-Aswani paljastaa kansan sisäisen elämän Sharm-el-Sheikhin ja pyramidien ulkopuolella.

Tulevaisuudennäkymiinsä pettynyt ovimiehen poika, josta tulee harras muslimi, nautintoihin mieltynyt aristokraatti, kivijalkaa hallussaan pitävä liikemies, työpaikkaa vastaan koskemattomuudestaan luopuva tyttö jokainen talon asukas ruumiillistaa modernin Egyptin tabuja seksistä ja poliittisesta korruptiosta homoseksuaalisuuteen, kidutukseen ja uskonnolliseen tekopyhyyteen.

Elämälle avoimessa, monisyisessä romaanissaan al-Aswani tallentaa suloisen humoristisesti kairolaisten ilonhetket ja kyynisyyden, kun he rämpivät elämäänsä arabimaailman vanhimmassa sotilasdiktatuurissa.

Lisätietoja
Tuoteryhmä
TekijäAlaa al- Aswani
Teoksen nimiYacoubian-talon tarinat
KustantajaWSOY
Painovuosi2009
Painos1
SidontaSidottu kansipaperein (kovakantinen)
Sivumäärä287
AlkuteosImarat Ya'qūbyan
Kielisuomi
Muut tekijätSampsa Peltonen
ISBN9789510352830
Kuntoluokitus (K1-K5)K4- (erinomainen -) ks. kansipaperin kunto erikseen alta
Kansipaperin kuntoPienoista käytön jälkeä
MuutaSelkämyksessä hieman vinoutta
Korkeus (mm)200
Syvyys (mm)134
Paksuus (mm)24
Paino (g)388
VerokantaMarginaaliverotus
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja