Alpo M. Rusi : Vasemmalta ohi : kamppailu Suomen ulkopoliittisesta johtajuudesta rautaesiripun varjossa 1945-1990 (UUSI)

12,00 €

Vaaditut kentät

Lisätiedot

Lisätiedot

Tekijä Alpo M. Rusi
Teoksen nimi Vasemmalta ohi : kamppailu Suomen ulkopoliittisesta johtajuudesta rautaesiripun varjossa 1945-1990 (UUSI)
Painovuosi 2007
Painos 2
Kustantaja Gummerus
Sidonta Sidottu kansipaperein
Sivumäärä 572
Kieli suomi
ISBN 9789512074846
Kuntoluokitus (K1-K5) K5 (uusi)
Muuta uusi ja lukematon kirja
Takateksti Kylmässä sodassa Suomen oli järjesteltävä suhteensa Neuvostoliittoon kahdenvälisesti. Vuodesta 1948 näitä suhteita määritteli YYAsopimus. Miten Suomi selvisi kylmästä sodasta, taiteilusta idän ja lännen välissä? Vasemmalta ohi arvioi Suomen asemaa ja ulkopolitiikkaa siihen liittyneen valtataistelun näkökulmasta. Ketkä halusivat Suomessa sitoa maansa YYAsopimuksella tiukemmin Neuvostoliiton valvontaan? Olivatko johtavat kommunistit lopulta Neuvostoliiton ostamia vakoilijoita? Pelasiko Urho Kekkonen asemansa turvaamiseksi Kalevi Sorsan ja KGB:n kanssa keskustajohtajat paitsioon? Ketkä vakoilivat ja ketkä harjoittivat hyväksyttävyyden rajoissa tarpeellista yhteistyötä? Helsingissä vaikutti eräänlainen "hymyilevä armeija’,’satapäinen KGB:n ja Stasin avustajajoukko 1970- ja 80-luvulla. Tämän armeijan kanssa harjoitetulla yhteistyöllä hankittu Moskovan luottamus oli poliittista pääomaa, jonka poh- jalta jaettiin vaikutusvaltaosinkoa, oli sitten kyse virkaurasta tai ministerinpaikoista. Valtataistelu oli pahimmillaan eräänlaista laillista vakoilua, kun itäblokin edustajille haluttiin mustamaalata poliittisia kilpailijoita ulkopoliittisesti epäluotettaviksi tai suorastaan neuvostovastaisiksi.
Korkeus (mm) 220
Paksuus (mm) 48
Syvyys (mm) 156
Paino (g) 744.0000
Veroluokka Alv 10 %
Postikulu Suomessa 7,9 € (tilattaessa vain tämä yksittäinen tuote - koko tilauksen postikulu on kotimaassa maksimissaan 7,9 € tuotemäärästä riippumatta)
Asiasanat ulkopolitiikka ; kylmä sota ; sisäpolitiikka ; vallankäyttö
  Loading...