Anna Kortelainen : Pöytä kahdelle - ikkunan ääreltä

Alkaen 11,50 € Alkuperäinen hinta 20,00 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
0359220

Kuva ja sana, nainen ja mies, kuvataiteen lemmikit ja niiden synnyttämät ajatukset. Taidehistorioitsija ja tietokirjailija Anna Kortelainen on valinnut vajaa 40 mieleistään taideteosta, joiden innoittamana hänen miehensä, kirjailija Hannu Mäkelä, on laatinut tekstit. Runoa, proosaa, ajatuksia... Kirja täynnä nykyisten ja menneiden mestareiden töitä, kotimaasta ja ulkomailta. Crivelli, Manet, Cornell, Kandinsky, Rothko, Kajander, Wirkkala...Huumaava kooste tuttuja ja tuntemattomampia töitä, jotka avaavat meille Anna Kortelaisen oman taidemaailman. Teoksessa on Anna Kortelaisen johdanto kirjassa esitettyyn taiteeseen.

Pöytä kahdelle on ihastuttava lahjakirja kaikille rakastavaisille ja muille taiteesta hurmioituville! Teos on näköalapaikka taiteeseen. Ikkuna on taideteoksen perinteinen vertauskuva: teos on ikkuna maailmaan, josta taide syntyy ja kertoo. Ikkunapöydässä voi sekä käydä keskustelua että seurata maailmanmenoa lasiruudun toisella puolella.

Kuva oli olemassa ennen kirjoitettua sanaa, joten tässä kirjassa taideteos ei kuvita, vaan edeltää sanoja. Hannu Mäkelä saa eteensä toisen kirjailijan valitsemat kuvalliset mieltymykset: syntyy kuvan ja sanan liito ja liitto. Anna Kortelainen puolestaan kirjoittaa tämän pöydän ääressä myös johdatuksen siihen kaksijakoiseen esittävän ja abstraktin, esineen ja aistinautinnon maailmaan, joka hänen mieliteoksistaan välittyy.

Teos tarjoaa näkökulmia sekä uuteen että vanhaan, sekä koti- että ulkomaiseen taiteeseen sekä houkuttelee vuoropuheluun tekijöiden kanssa. Ajatusten jakaminen on meidän kaikkien yhteinen unelma: saada yhteys, saada toinen ihminen mukaan, kuunnella ja kuulla häntä, katsoa samaan suuntaan, yrittää tavoittaa sitä mitä toinen näkee.

Tämän pöydän äärellä ollaan intensiivisesti kahden: kuva ja sana, teos ja katsoja, teksti ja lukija. Pöytä kahdelle on stimuloiva retki taiteiden ja ihmisten dialogiin.

Lisätietoja
Tuoteryhmä
TekijäAnna Kortelainen
Teoksen nimiPöytä kahdelle - ikkunan ääreltä
Kielisuomi
Muut tekijätHannu Mäkelä
Verokanta-
Avainsanattulkinta, kuvataide, taideteokset
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja