Anne B. Ragde : Berliininpoppelit

10,50 €
Ei varastossa
SKU
0940101

Kun Anna Neshov joulun kynnyksellä saa sydänkohtauksen ja vaipuu koomaan, hänen kolme poikaansa joutuvat arvioimaan elämänsä ja suhteensa toisiinsa uudestaan. Erlend toimii suosittuna sisustussuunnittelijana Kööpenhaminassa, Margidolla on pieni hautaustoimisto ja 56-vuotias esikoinen Tor hoitaa kotitilaa Trondheimin lähellä. Veljekset eivät ole nähneet toisiaan vuosikausiin. Tor on ainoa jolla on lapsia, tytär Torunn lyhyestä nuoruudensuhteesta, mutta hän on tavannut Oslossa asuvan, aikuisen tyttärensä vain kerran. Nyt Tor kuitenkin tahtoo, että tytärkin saapuisi katsomaan isoäitiään ennen tämän poismenoa.

Kahdenkymmenen vuoden jälkeen veljekset tapaavat äitinsä kuolinvuoteen ympärillä. Asetelma saa aikaan tunteenpurkauksia kaikissa. Osa juurista, joita veljekset ovat koittaneet kitkeä, ovatkin heissä syvällä jäljellä. Heidän on myös pakko kohdata maailmojensa ja toistensa erilaisuus - sikatilan todellisuus kohtaa kööpenhaminalaisen homokulttuurin. Sukupolvien, kulttuurien, maaseudun ja kaupungin kuilujen kautta Ragde kuvaa osuvasti aikaamme ja pohjoismaista nyky-yhteiskuntaa.

Anne B. Ragden teos oli Norjassa valtava menestys, ja sitä on myyty yli 350 000 kappaletta. Käännösoikeudet on myyty yli kymmeneen -maahan. Teosta on kiitetty oivaltavasta henkilökuvauksesta ja lämpimästä huumorista sen piirtäessä kuvaa tavallisten ihmisten arjesta ja murheista. Se sai lukuisia kirjallisuuspalkintoja ja lämpimän vastaanoton niin kriitikoilta, lukijoilta kuin kirjakauppiailta.

Anne B. Ragde on jo parikymmentä vuotta kirjoittanut, ensin lapsille ja nuorille ja vuodesta 1990 myös aikuisille. Hän on julkaissut romaaneja, dekkareita, novellikokoelmia ja lastenkirjoja sekä Brage-palkitun elämäkerran Sigrid Undsetista. Berliininpoppeleista hänet palkittiin mm. Norjan kielen Riksmål-palkinnolla. Hän asuu Trondheimissa ja rakastaa eläimiä, erityisesti sikoja.

Lisätietoja
Tuoteryhmä
TekijäAnne B. Ragde
Teoksen nimiBerliininpoppelit
KustantajaTammi
Painovuosi2007
Painos1
SidontaSidottu kansipaperein (kovakantinen)
Sivumäärä294
AlkuteosBerlinerpoplene
Kielisuomi
ISBN9789513136123
Kuntoluokitus (K1-K5)K3+ (hyvä +)
MuutaPienoista kolhua selkämyksen päissä, selkämyksessä aavistus vinoutta
Korkeus (mm)217
Syvyys (mm)141
Paksuus (mm)23
Paino (g)402
VerokantaMarginaaliverotus
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja