Anne Saarikalle : Suomalaiset etunimet Aadasta Yrjöön

Special Price 11,00 € Alkuperäinen hinta 12,50 €
Ei varastossa
SKU
0511239

Carla, Nico, Wilma ja Yasmin. Yhä useammat suomalaiset pikkulapset ovat viime vuosina saaneet nimekseen kovin oudolta kuulostavan vierasperäisen etunimen. Onko kyse ohimenevästä muoti-ilmiöstä vai nykyvanhempien nuorekkuudesta ja kansainvälisyydestä? Entä miten tässä nimikilpailussa pitävät pintansa heinot, martat, onnit ja sylvit"

Suomalaiset etunimet Aadasta Yrjöön on uusi ja monipuolinen hakuteos suomalaisten rakastamista etunimistä. Anne Saarikalle ja Johanna Suomalainen valottavat tässä kattavassa ja ajankohtaisessa kirjassa mm. etunimien alkuperää ja merkitystä, nimien kansainvälisiä ja kansankielisiä vastineita ja kirjoitusasujen vaihteluita sekä nimien yleisyyttä ja suosion vaihteluita erityisesti 1990-luvun lopussa ja 2000-luvulla.

Kirjassa on mukana kiinnostavia arvioita nimien suosioon ja tunnettuuteen vaikuttavista tekijöistä, tietoa käytetyimmistä lempinimistä ja hauskana yksityiskohtana myös mainintoja nimeä kantavista julkkiksista.

Hakuteos sisältää yli 2 000 erillistä nimiartikkelia ja yhteensä yli 4 000 etunimeä eri muunnoksineen ja kirjoitusasuineen. Mukana ovat kaikki almanakkaan hyväksytyt suomalaiset nimet mutta paljon nimiä myös almanakan ulkopuolelta. Nimiartikkeleiden rakenne on selkeä ja helppolukuinen, ja nimitiedot on kirjoitettu ymmärrettävästi ja kansanomaisesti. Hyödyllinen tietoteos ja erinomainen lahjakirja etunimivalintoja tekeville vanhemmille ja muille etunimitiedosta kiinnostuneille suomalaisille.

Lisätietoja
Tuoteryhmä
TekijäAnne Saarikalle
Teoksen nimiSuomalaiset etunimet Aadasta Yrjöön
KustantajaGummerus
Painovuosi2007
Painos1
SidontaSidottu, kuvakannet (kovakantinen)
Sivumäärä829
Kielisuomi
Muut tekijätJohanna Suomalainen
ISBN9789512071432
Kuntoluokitus (K1-K5)K4- (erinomainen -)
MuutaPienoista käytön jälkeä kansissa
Korkeus (mm)217
Syvyys (mm)145
Paksuus (mm)57
Paino (g)830
VerokantaMarginaaliverotus
Avainsanatnimet, henkilönnimet, etunimet
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja