Antonio Iturbe : Auschwitzin kirjastonhoitaja (näytekappale)

15,00 €
Ei varastossa
SKU
1230121

Hurja tositarina tytöstä, joka loi toivoa äärimmäisen pahuuden keskelle

Dita joutui 14-vuotiaana Auschwitziin. Hänestä tuli rohkeutensa ansiosta maailman pienimmän ja salaisimman kirjaston urhea hoitaja, joka vaali henkensä uhalla kahdeksan kirjan kokoelmaansa.

Antonio Iturbe haastatteli kirjaa varten holokaustista selvinnyttä Dita Krausia, jonka uskomattomaan tarinaan kirja perustuu. Kansainvälistä menestysromaania on myyty maailmanlaajuisesti jo yli 700 000 kappaletta, ja siitä on tekeillä elokuva.

"Vahva ylistys elämänvoimalle." - Kirkus Reviews

Lisätietoja
Tuoteryhmä
ErikoisominaisuusNäytekappale
TekijäAntonio Iturbe
Teoksen nimiAuschwitzin kirjastonhoitaja
KustantajaLike
Painovuosi2021
Painosnäytekappale
SidontaNidottu (pehmeäkantinen)
Sivumäärä480
AlkuteosLa bibliotecaria de Auschwitz
Kielisuomi
Muut tekijätEinari Aaltonen & Tuomo Parikka
ISBN9789511378556
TakatekstiHurja tositarina tytöstä, joka loi toivoa äärimmäisen pahuuden keskelle Auschwitz-Birkenaun perheleiri on erikoinen poikkeus kuolemantehtaalla: lapsia ei eroteta vanhemmistaan, ja heidän on lupa käydä koulua. Juutalainen parakkipäällikkö Fredy Hirsch uskoo leirille juuri tuodulle 14-vuotiaalle Dita Adlerovalle kunniatehtävän varjella salaista kirjastoa. Kirjat on leirillä ankarasti kielletty, ja niiden hallussapidosta rangaistaan kuolemalla. Henkensä uhalla Dita vaalii aarretta, joka tuo leiriläisille toivon kipinän ikuiseen pimeyteen, pakopaikan kauhusta ja kurjuudesta. Rohkean lapsen tarina perustuu tositapahtumiin maanpäällisessä helvetissä, jossa rakkaus kirjoihin antoi uskoa elämään. Tämä koskettava teos on ollut kansainvälinen suurmenestys. Se on julkaistu 30 maassa, ja sitä on myyty maailmanlaajuisesti 700 000 kappaletta. Teos oli Ison-Britannian myydyin käännöskirja vuonna 2019, ja siitä on suunnitteilla myös elokuva.
Kuntoluokitus (K1-K5)K3+ (hyvä +)
MuutaHieman kulumaa
Korkeus (mm)211
Syvyys (mm)145
Paksuus (mm)29
Paino (g)496
VerokantaMarginaaliverotus
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja