Antti Tuuri : Surmanpelto

Special Price 12,00 € Alkuperäinen hinta 18,00 €
Ei varastossa
SKU
0259413

Uudenkaarlepyyn kaupunkiin perustetaan helmikuussa 1918 vankileiri. Kaksituhatta venäläistä sotavankia ahdetaan piikkilankaaidattuun kansakoulunopettajien seminaarirakennukseen. Koko kaupungissa on vain yhdeksänsataa asukasta.

Kerrossänkyjä on seitsemässä kerroksessa ja siivottomissa oloissa taudit ja syöpäläiset leviävät. Voimistelusalin kattoon avataan aukko pahimman löyhkän tuulettamiseksi.

Vankileirin päällikkö von Kraemer on ankara järjestyksen mies, vartijat sotaan kelpaamattomia paikallisia miehiä, joille tehtävä on uusi. Tottumattomien komennossa tapahtuu laittomuuksia ja väkivaltaisuuksia.

Kun senaatti tiukentaa elintarvikesäännöstelyä, tilanne leirissä kärjistyy. Vangit uhkaavat nälkälakolla, mutta päällystön tuomio on ankara: nälkälakon johtajat määrätään ammuttavaksi.

Kertojana on koulupoika, joka todisti karmeaa näytelmää. Vangit pantiin riviin, kuularuisku nostettiin kivelle, mutta ase putosi ja luodit osuivat minne sattui. Eloonjääneille annettiin armonlaukaukset. Näin teloitettiin seitsemäntoista miestä Svedlinin niityllä.

Lisätietoja
Tuoteryhmä
ErikoisominaisuusSigneerattu
TekijäAntti Tuuri
Teoksen nimiSurmanpelto
KustantajaOtava
Painovuosi2008
Painos1
SidontaSidottu kansipaperein (kovakantinen)
Sivumäärä206
Kielisuomi
ISBN9789511229834
Kuntoluokitus (K1-K5)K4- (erinomainen -) ks. kansipaperin kunto erikseen alta
Kansipaperin kuntoPientä kulumaa
MuutaPienoista käytön jälkeä, tekijän signeeraama omiste
Korkeus (mm)206
Syvyys (mm)149
Paksuus (mm)19
Paino (g)338
VerokantaMarginaaliverotus
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja