Anu Rohima Mylläri : Adoptoitu

Special Price 5,50 € Alkuperäinen hinta 6,50 €
Ei varastossa
SKU
0502649

Millaisiin ristiriitoihin tummaihoinen lapsi törmää suomalaisessa koulussa? Kuinka yhteiskunta ja työnantajat kohtelevat Suomessa värillisiä?

Vaaleiden suomalaisvanhempien värillisenä lapsena Anu Rohima on törmännyt moniin ennakkoluuloihin. Vuonna 1978 syntynyt bangladeshilaistyttö adoptoitiin kaksivuotiaana eteläpohjalaiseen pienviljelijäperheeseen ensimmäisten Suomeen adoptoitujen tummaihoisten joukossa.

Eloisaa nappisilmää käytiin ihmettelemässä pienessä kylässä läheltä ja kaukaa. Perheidylli loppui kuitenkin lyhyeen: äiti kuoli Anun ollessa kahdeksanvuotias, isä menehtyi tyttären ollessa USA:ssa au pairina.

Mitä kaikkea lasta ulkomailta adoptoitaessa tulisi ottaa huomioon? Koskettavassa kirjassaan Anu Mylläri kertoo omista kokemuksistaan ja selviytymiskeinoistaan. Samalla hän pohtii adoptioiden syitä ja tarpeellisuutta.

Vaikka adoptio koskettaa nykyisin yhä useampia suomalaisia, aiheesta ei ole aiemmin ollut saatavana henkilökohtaiseen kokemukseen perustuvaa kirjaa.

Liikunnanohjaajaksi ja maskeeraajaksi opiskellut Anu Rohima Mylläri on toiminut useita vuosia luennoitsijana Interpedian ja Pelastakaa lapset ry:n adoptiovalmennuskursseilla sekä lasten ja nuorten leireillä. Hän on myös suorittanut asepalveluksen ensimmäisenä tummaihoisena naisena Suomen armeijassa.

Lisätietoja
Tuoteryhmä
TekijäAnu Rohima Mylläri
Teoksen nimiAdoptoitu
KustantajaOtava
Painovuosi2006
Painos1
SidontaSidottu kansipaperein (kovakantinen)
Sivumäärä222
Kielisuomi
ISBN9511206567
Kuntoluokitus (K1-K5)K3+ (hyvä +)
MuutaPienoista kolhua etukannen alakulmassa, selkämyksessä aavistus vinoutta
Korkeus (mm)195
Syvyys (mm)138
Paksuus (mm)23
Paino (g)320
VerokantaMarginaaliverotus
Avainsanatlapsuus, adoptio, ulkomaalaiset, adoptiolapset
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja