Åsne Seierstad : Groznyin enkelit

Alkaen 10,50 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
0340902

Kansainvälisesti tunnetun ja palkitun lehtinaisen Åsne Seierstadin uutuuskirja on selonteko Tsetsenian murhenäytelmästä ja nykyhetken tilanteesta.

Venäjän kieltä opiskellut Åsne oli vasta 23-vuotias saadessaan työpaikan Moskovan-kirjeenvaihtajana. Kun venäläiset joukot vyöryivät Tsetseniaan 1994, hän matkusti Kaukasukselle raportoimaan tapahtumista. Kaksi vuotta hän seurasi kriisiä eri rintamilla, ja norjalainen Arbeiderbladet-lehti julkaisi reportaasit.

Kymmenen vuotta myöhemmin Åsne palasi Tsetseniaan ja matkusti vuosina 2006-2007 alueen eri puolilla. Hän saattoi omin silmin todeta, että tragedia jatkuu, mutta sen seuraaminen tiedotusvälineissä on unohtunut maailman muiden sotien varjoon. Sodan alkamisen jälkeen 10-20 prosenttia väestöstä on saanut surmansa, ja yhteiskuntaa on kohdeltu äärimmäisen julmasti. Kirjan tärkeimpiä painopisteitä on sodan vaikutus lapsiin, jotka ovat menettäneet kaiken.

Teos antaa myös taustatietoa Kaukasuksen väkivaltaisesta historiasta ja vapaustaistelijoiden yhä jatkuvasta kamppailusta vallanpitäjiä vastaan.

Koska Venäjän viranomaiset valvovat tiukasti kaikkea maasta lähtevää informaatiota, Åsne käytti Tsetseniassa valepukua viimeisten kahden vuoden aikana ja piti työnsä tulokset muutenkin visusti piilossa julkisuudelta.

Lisätietoja
Tuoteryhmä
TekijäÅsne Seierstad
Teoksen nimiGroznyin enkelit
AlkuteosDe krenkede
Kielisuomi
Muut tekijätPäivi Kivelä
Verokanta-
Avainsanatmuistelmat, yhteiskuntakuvaus, toimittajat, tšetšeenit
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja