Atik Ismail : Isiltä pojille

Alkaen 6,50 € Alkuperäinen hinta 10,00 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
0838509

Kuopiossa asuva Olavi saa tietää että hänen isänsä on vakavasti sairas ja makaa helsinkiläisessä sairaalassa. Olavi lähtee katsomaan isäänsä yhdessä 8-vuotiaan poikansa Jarin kanssa. Olavilla on takana rankka vaihe elämässä: avioero, juopottelua, potkut työpaikalta. Matka isän luo tuo Olavin mieleen muistoja: siitä kuinka isä vei Olavin ensimmäisen ja ainoan kerran katsomaan jalkapallo-ottelua, kuinka isä siellä ainoan kerran halasi poikaansa. Lisää muistoja palauttavat mieleen isän valokuvat ja päiväkirjat, joita juro mies piti siihen saakka kunnes hänen puolisonsa kuoli.

Eletään loppukesää 1978. Isä kyselee Olavilta, seurasiko tämä Argentiinan MM-kilpailuja. Isälle jalkapallo on henki ja elämä, mutta Olavi on tuskin huomannut koko kisoja.

Atik Ismailin ja Marko Leinon romaani Isältä pojalle kertoo isän ja pojan kipeästä suhteesta. Se kertoo läheisyyden kaipuusta, tarpeesta saada ja antaa rakkautta, tarpeesta jolle ei löydy väylää tunneilmaisunsa kanssa lukossa olevien miesten maailmassa. Voiko aikuinen mies muuttua ennen kuin on liian myöhäistä"

Isältä pojalle on myös elämyksellinen kuvaus rakkaudesta jalkapalloon. Jalkapallo, sekä todelliset että mielessä pelatut pelit, on tarjonnut Olavin isälle keinon selvitä järjissä rintamalta. Sodassa menetetty jalka vie häneltä pelikyvyn. Isältä pojalle risteilee taitavasti useissa eri aika-tasoissa, sodasta 1950-luvun lopulle ja sieltä 1970-luvun loppuun.

Atik Ismail asuu Kuopiossa, jossa hän toimii lähihoitajana ja vapaa-aikanaan juniorivalmentajana. Hän on julkaissut aikaisemmin runoja, näytelmiä ja lastenkirjan. Ismail tunnetaan sekä Suomessa että ulkomailla pelanneena huippujalkapalloilijana, jonka ura ajoittui vuosiin 1975-1987. Ismaililla on neljä lasta.

Marko Leino on kirjoittanut proosaa, näytelmiä, runoja, lastenkirjoja ja elokuvakäsikirjoituksia. Hän on vapaa kirjailija ja asuu Kirkkonummella vaimonsa kanssa. Hänen viimeisin romaaninsa on Epäilys (2004).

Koskettava kuvaus isistä, pojista ja Jalkapallosta.

Lisätietoja
Tuoteryhmä
TekijäAtik Ismail
Teoksen nimiIsiltä pojille
Kielisuomi
Verokanta-
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja