Carl Bernstein : Hillary : naisista ensimmäinen (ERINOMAINEN)

Alkaen 8,00 € Alkuperäinen hinta 15,00 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
0062615

Carl Bernstein työskenteli teoksen parissa kahdeksan vuotta. Hän haastatteli noin kahtasataa kohteensa läheistä, ystävää, työtoveria ja vihollista. Lisäksi hän sai ainutlaatuisen oikeuden perehtyä Hillaryn parhaan ystävän Diane Blairin vuoden 1992 presidentinvaalikampanjan aikana tekemiin muistiinpanoihin. Kuultuaan hankkeesta Hillary aikoi ensin estää kirjan julkaisemisen. Lopputuloksena on raskaansarjan klassinen elämäkerta kiltistä keskilännen tytöstä, joka kasvoi opiskeluvuosina ulos vanhempiensa konservatiivisesta arvomaailmasta ja josta kehittyi ensin miehensä uran tukija ja maan ensimmäinen nainen. Hillary Clinton ei kuitenkaan luopunut omista suunnitelmistaan vaan vaali taustalla omaa poliittista päämääräänsä: nousta itsekin jonain päivänä presidentiksi - naisista ensimmäisenä.

Bernstein on onnistunut pääsemään syvälle julkisuuskuvan taakse. Niinpä kyseessä on myös kriittinen elämäkerta. Bernstein kertoo yksityiskohtaisemmin kuin kukaan tähän mennessä, kuinka päämäärätietoisesti Hillary Clinton Valkoiseen taloon tultuaan ryhtyi järjestämään itseään sen hallinnon johtoon ja vaikuttaville paikoille, miten hän häiritsi virkamieskuntaa, miten hänen pyrkimyksensä yksi toisensa jälkeen epäonnistuivat ja miten hänestä lopulta tuli kansallisen terveysohjelman vetäjä.

Kirjoittaja on analysoinut myös Clintonien avioliiton hämmästyttävää dynamiikkaa. Hän kertoo, missä määrin Hillary on ollut osallisena Bill Clintonin voitoissa ja vaikeuksissa ja mitä seksiskandaalien vaikeina päivinä pariskunnan välillä oikein tapahtui. Hän erittelee Hillary Clintonin omaa poliittista lahjakkuutta samoin kuin hänen sokeita pisteistään - mm. epäluuloa ja avointa vihamielisyyttä lehdistöä ja vastustajia kohtaan. Bernstein selvittää Hillaryn osuutta Whitewateriin, Troopegateen ja Travelgateen ja saa lukijan ymmärtämään, miksi terveydenhuoltoaloite epäonnistui.

Lisätietoja
Tuoteryhmä
TekijäCarl Bernstein
Teoksen nimiHillary : naisista ensimmäinen
AlkuteosA woman in charge : the life of Hillary Rodham Clinton
Kielisuomi
Muut tekijätLeena Nivala
Verokanta-
Avainsanatpoliitikot, elämäkerrat, ministerit, aviopuolisot
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja