Caroline Salzinger : Terveisiä pahan akselilta : arkea ja politiikkaa maailman suljetuimmissa valtioissa

Alkaen 25,00 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
1353303

Kuppi kaakaota itsemurhapommittajien värväystoimistossa ja oopiumitrippi Pohjois-Koreassa. Maailman suljetuimmissa valtioissa ulkomaanreportterin arkipäivä voi näyttää tältäkin.

Vuoden 2001 terrori-iskujen jälkeen Yhdysvallat aloitti sodan terrorismia vastaan. Vihollisiksi julistettiin "pahan akselivallat" eli Iran, Irak ja Pohjois-Korea. Myöhemmin joukkoon lisättiin Syyria, Libya ja Kuuba. Terveisiä pahan akselilta päästään kurkistamaan näihin maihin. Toimittaja Caroline Salzinger kertoo, kuinka tavalliset ihmiset sinnittelevät keskellä väkivaltaa ja suljettujen yhteiskuntien hiljaista uhkaa. Salzinger vie myös tilanteisiin, joista uutiset eivät kerro: rauhallisiin iltapäiviin Irakissa, kosteisiin juhliin Libyassa ja syyrialaisille syntymäpäiville, jotka ovat samanlaiset kuin syntymäpäivät missä tahansa. Salzinger kuvaa "pahan akselin" arkista elämää lämmöllä ja huumorilla.

Terveisiä pahan akselilta on journalistisin keinoin toteutettu tietokirja, jonka vilpitön henkilökohtaisuus ja kriittinen suhtautuminen valmiisiin totuuksiin haastavat ajattelemaan. Ainutlaatuinen raportti tuo lihaa luiden päälle siihen mitä meille yleensä kerrotaan "pahan akselista". Se ei osoita lopullista totuutta tai yhtä maailmankatsomusta. Sen sijaan Salzinger kirjoittaa avoimesti näkyviin sen, että maailma on hämmentävä paikka, missä totuuksia on usein enemmän kuin yksi.

Caroline Salzinger (s. 1975) työskentelee Sveriges Radion ulkomaanreportterina. Hänen asemapaikkojaan ovat olleet esimerkiksi Jordania ja Istanbul. Kirja on ollut menestys Ruotsissa, ja sen oikeudet on myyty useaan maahan.

Lisätietoja
Tuoteryhmä
TekijäCaroline Salzinger
Teoksen nimiTerveisiä pahan akselilta : arkea ja politiikkaa maailman suljetuimmissa valtioissa
AlkuteosHälsningar från ondskans axelmakter : vardag och vansinne i världens mest stängda länder
Kielisuomi
Muut tekijätUlla Lempinen
Verokanta-
Avainsanatmatkakertomukset, yhteiskuntakuvaus, toimittajat, totalitarismi, pohjois-korea
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja