David Finkel : Pataljoona 2-16 (ERINOMAINEN)

Alkaen 8,00 € Alkuperäinen hinta 10,50 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
0909829

Pataljoona 2-16 on sotakirja, jonka pääosassa on sotakaluston ja tilastojen sijasta taisteleva, tunteva sotilas - ihminen, joka elää väijytysten ja tiepommien pelossa, toivon ja epätoivon keskellä, valmistautuen jokaiseen hetkeen kuin viimeiseensä. Vetävästi kirjoitettu, valokuvilla kuvitettu menestysteos on jo nyt julistettu moderniksi klassikoksi, joka on lunastanut paikkansa sotakirjallisuuden merkittävimpien teosten joukossa.

Nykyaikaisen sodan piirteisiin kuuluu, että tavallisen rivisotilaan näkökulma häivytetään modernin tekniikan ja virallisen viestinnän taakse. Sodanjohto tahtoo hallita myös mediasodankäyntiä. Mitä tekee tämän päivän sotilas - ja kuinka hän sodankäynnin kokee"

Uutiskanavien ulottumattomissa sadat tuhannet sotilaat taistelevat joka päivä. Onnekkaat jäävät henkiin, toiset haavoittuvat ja kuolevat. Millaista on elää päivästä toiseen tiiviisti yhteen hitsautuneessa joukossa, jossa jokaisen henki on jatkuvasti veitsenterällä? Kestävätkö kaikki sen? Pystyykö taisteluihin lähetetty ammattisotilas sulkemaan silmiään inhimilliseltä hädältä, joka on jokaisessa sodassa läsnä? Millaista on palata rauhallisiin kotioloihin raastavan rintamakomennuksen jälkeen"

Pataljoona 2-16 on yhdysvaltalaisen, Pulitzer-palkitun journalistin David Finkelin ylistetty kuvaus sodankäynnin raadollisesta todellisuudesta, joka harvoin läpäisee sotapropagandan ja värittyneen tiedonvälityksen seulan.

Lisätietoja
Tuoteryhmä
TekijäDavid Finkel
Teoksen nimiPataljoona 2-16
AlkuteosThe good soldiers
KieliFinnish
Verokanta-
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja