Eeva Nikoskelainen : Itikkakesä (UUSI)

Alkaen 5,50 € Alkuperäinen hinta 12,00 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
0062736

Suomeen on rantautumassa uusia, terveydelle vaarallisia hyttysiä. 33-vuotias Henrik Lendahl tekee lapsuutensa huvilalla Kurelahdessa väitöskirjaa ilmaston lämpenemisen vaikutuksesta hyttyskantoihin ja parantelee samalla kariutuneen rakkaussuhteensa kolhuja. Hän ystävystyy naapuriinsa, 92-vuotiaaseen Johannes Kavasteen, joka leskeksi on jäätyään avioitunut uudelleen, omaisten harmiksi.

Sairastuttuaan Johannes ei suostu laitoshoitoon, ja vanhainkotipaikoistakin on pula. Niinpä hänet kotiutetaan upouuden OmaKotiKullanKallisprojektin turvin. Kavastilasta tulee hoivateollisuuden tietotekniikan kokeilutanner. Geriatri pitää aamuiset virtuaalikiertonsa vuorovaikutteisen tietokoneyhteyden avulla, ja kuntohoitaja vetää jumppahetkiä kuvaruudussa.

Kun näkö ei salli Johanneksen lukevan sotaaikaisia kirjeitään, Henrik ryhtyy avustajaksi. Tästä saavat henkistä tukea molemmat miehet, nuori ja vanha. Kaikkia kesänviettäjiä kuitenkin piinaavat yhä itikat, ne levittävät tauteja, eikä torjuntayrityksistä ole apua.

Eeva Nikoskelainen punoo kesäisen satiiriseen romaaniinsa hilpeää ja vakavaa asiaa vanhustenhuollon ahdingosta, ihmissuhteiden kiemuroista ja suomalaisen huvilaelämän ominaispiirteistä.

Eeva Nikoskelainen on turkulainen ylilääkäri ja professori, joka aloitti kirjailijanuransa menestyksekkäästi romaanilla Hytösen oireyhtymä vuonna 1996.

Lisätietoja
Tuoteryhmä
TekijäEeva Nikoskelainen
Teoksen nimiItikkakesä
Kielisuomi
Verokanta-
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja