Eija Limnell : Ostereita ja ruisleipää : tarinoita suomalaisen ja ranskalaisen ruokakulttuurin kohtaamisesta (UUSI)
Suomalais-ranskalaisen pariskunnan yhdessä kirjoittama kirja Ostereita ja ruisleipää on omakohtainen johdatus ranskalaisen ja suomalaisen ruokakulttuurin eroihin ja yhtäläisyyksiin
Kirjan avulla voi tehdä nojatuolimatkan esimerkiksi Normandian osterikyliin tai Pariisin maghrebilaisravintoloihin, joita kirjailijat kuvaavat elävästi. Ranskaan matkustavalle on lukuisia vinkkejä käyntikohteista, joita tavalliset turistioppaat eivät tunne. Kirjailijat antavat myös ruokaohjeita, joita suomalainen kotikokki voi helposti toteuttaa.
"Kun aloitimme Jean-Pierren kanssa yhteisen ruoanlaittomme, hänen tukenaan oli perinteikäs ranskalainen ruokakulttuuri: isän venetolainen syntyperä ja äidin burgundilainen perimä sekä näihin perustuva vahva näkemys ruoanlaitosta. Minä ponnistelin karjalaiselta ja varsinaissuomalaiselta pohjalta luottaen siihen, että kaikilla on yhtäläinen mahdollisuus päästä pitkälle niin ruoanlaitossa kuin elämässäkin", Eija Limnell kirjoittaa.
Toimittaja Jean-Pierre Frigo on asunut Turussa 13 vuotta ja Helsingissä viimeiset 5 vuotta. Eija Limnell on diplomaatti, joka on asunut Lontoossa, Brysselissä, Pariisissa ja Strasbourgissa.
Tuoteryhmä | |
---|---|
Tekijä | Eija Limnell |
Teoksen nimi | Ostereita ja ruisleipää : tarinoita suomalaisen ja ranskalaisen ruokakulttuurin kohtaamisesta |
Kieli | Finnish |
Muut tekijät | Jean-Pierre Frigo |
Verokanta | - |
Avainsanat | ruokaohjeet, ruokaperinne, ruokakulttuuri, gastronomia |