Elina Lappalainen : Syötäväksi kasvatetut : miten ruokasi eli elämänsä (ERINOMAINEN)

Special Price 17,00 € Alkuperäinen hinta 25,00 €
Ei varastossa
SKU
0353779

Suomalainen syö vuodessa keskimäärin 76 kiloa lihaa. Mielikuvissamme possut, vasikat ja tiput ovat suloisia eläinvauvoja, mutta ne päätyvät lautasellemme teollisina tuotteina: makkarana, lihapullina ja marinoituina suikaleina. Pohdimme ruoan alkuperää koko ajan enemmän, mutta samaan aikaan olemme vieraantuneet yhä kauemmas eläintilojen todellisuudesta.

Keskustelu tuotantoeläimistä on usein värittynyttä - vastakkain ovat aktivistit ja lihantuottajat. Syötäväksi kasvatetut kertoo suomalaisten nautojen, kanojen ja sikojen elämästä kaunistelematta mutta myös kauhistelematta. Tiesitkö esimerkiksi, että tuottaakseen tasaisesti maitoa lehmän on synnytettävä vasikka kerran vuodessa? Tai että broileri on jalostettu kasvamaan kuuden viikon mittaisen elämänsä aikana pikkutipusta jopa parikiloiseksi lihakimpaleeksi? Luomutuotteet ovat yhä suositumpia, mutta miten luomuleima todellisuudessa vaikuttaa eläinten hyvinvointiin?

Teoksessa vieraillaan navetoissa, kanaloissa sekä sikaloissa ja annetaan ääni niin tuottajille, eläinsuojelijoille, hyvinvointitutkijoille kuin eläinlääkäreillekin. Lopuksi käännetään katse kuluttajaan: mistä tiedämme, onko syömämme eläin voinut hyvin?

Lisätietoja
Tuoteryhmä
ErikoisominaisuusSigneerattu
TekijäElina Lappalainen
Teoksen nimiSyötäväksi kasvatetut : miten ruokasi eli elämänsä
KustantajaAtena
Painovuosi2012
Painos5
SidontaNidottu (pehmeäkantinen)
Sivumäärä355
Kielisuomi
ISBN9789517968430
Kuntoluokitus (K1-K5)K4+ (erinomainen +)
MuutaTekijän signeeraama omistuskirjoitus
Korkeus (mm)209
Syvyys (mm)154
Paksuus (mm)23
Paino (g)580
VerokantaMarginaaliverotus
Avainsanatravitsemuskäyttäytyminen, maataloustuotanto, etiikka, lihansyönti
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja