Erkki Tuomioja : Sakari Tuomioja : suomalainen sovittelija (UUSI)

Alkaen 5,50 € Alkuperäinen hinta 10,00 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
0111732

Valt.tri Erkki Tuomiojan poliittinen muotokuva Sakari Tuomiojasta, hänen omasta isästään, joka ehti luoda lyhyeksi jääneen elämänsä aikana varsin merkittävän uran. Sakari Tuomioja toimi ministerinä, Suomen Pankin pääjohtajana, suurlähettiläänä Lontoossa ja Tukholmassa, pääministerinä, presidenttiehdokkaana, Euroopan talouskomission pääsihteerinä, YK:n tehtävissä Laosissa, sovittelijana Kyproksessa.

Teos kuvaa paitsi Sakari Tuomiojan uraa myös Suomen poliittista elämää yleensä 1930-luvulta 1960-luvulle. Sakari Tuomioja ja Urho Kekkonen olivat noiden vuosikymmenten tasavahvat ja tasaveroiset vaikuttajat, jotka yhdessä ohjasivat sotien runnoman Suomen nousua Euroopan teollisuusmaiden kärkijoukkoon. Vuosien saatossa peli koveni ja välit huononivat ja katkesivat lopulta kokonaan, ja juuri näihin tapahtumiin kirja antaa lisävalaistusta mm. osapuolten kirjeistä.

Erkki Tuomiojan muotokuva omasta isästään on analyyttinen ja terävä. Tekstiä ryydittävät riveillä ja rivien väleissä monet pojan yksityisyyden piiristä ja lähietäisyydeltä tekemät havainnot.

Lisätietoja
Tuoteryhmä
TekijäErkki Tuomioja
Teoksen nimiSakari Tuomioja : suomalainen sovittelija
KieliFinnish
Verokanta-
Avainsanatpoliitikot, elämäkerrat, poliittinen historia, yhteiskunnalliset vaikuttajat
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja