Gene Kurkijärvi : Kullervo

15,00 €
Ei varastossa
SKU
1036388

Kyberpunkkia Karjalan kunnailla! Irokeesipäiset androidit vetävät kansalliseepoksemme tähän aikaan ja siitä ohi silmiä hivelevän kauniisti.

Untamoinen verkot laski Kalervon kalavetehen ; Kalervoinen verkot katsoi, kalat konttihin kokosi. Untamo, utala miesi, sepä suuttui ja vihastui. Näin leiskauttaa laukkaan ikiaikainen Kullervon taru. Gene vastaa: Untamo, vaikka sä ootkin mun broidi / sä saat luvan lopettaa huumeiden drokauksen mun alueilla Suomenlinnassa.

Gene kuljettaa tulkinnassaan alkuperäistä Lönnrotin runoelmaa - ja lisää siihen omansa. Vain epäonnea synnyinlahjakseen saaneen pojan tarina taittuu nykyaikaan ja sen yli huikeasti. Genen visiot paitsi häikäisevät kaikessa taituruudessaan ja oivaltavuudessaan myös kirvoittavat löytämisen riemua: eepoksemme ei suinkaan kuulu pölyttymään äidinkielenopettajan pakkolukemistoihin, vaan elää ja hengittää tuoreena tänäkin päivänä.

Gene Kurkijärvi (synt. 1967) on siviiliammatiltaan arkkitehti. Häneltä on aiemmin julkaistu anarkistinen sarjakuva Aquila oblige. Esikuvakseen hän nimeää muiden muassa Enki Bilalin.

Vuosi 2009 on Uuden Kalevalan 160-vuotisjuhlavuosi. Kalevalaseuralle se on merkkipaalu, ja vuoden teemaksi on otettu Mieleni Kalevala. Tavoitteena on innoittaa erityisesti nuoria lukijoita takaisin vakavanhan Kalevalan ääreen sekä omiin tulkintoihin sen runoista. Kullervolle on luvassa nostetta myös vuonna 2010, jolloin juhlakaluna on 175 vuotta täyttävä Vanha Kalevala.

Lisätietoja
Tuoteryhmä
ErikoisominaisuusSigneerattu, tekijän omiste
TekijäGene Kurkijärvi
Teoksen nimiKullervo
KustantajaLike
Painovuosi2009
Painos1
SidontaSidottu, kuvakannet (kovakantinen)
Sivumäärä(96)
Kielisuomi
ISBN9789520103040
Kuntoluokitus (K1-K5)K3 (hyvä)
MuutaHieman kulumaa kansissa, Tekijän signeeraama omiste
Korkeus (mm)240
Syvyys (mm)174
Paksuus (mm)12
Paino (g)342
VerokantaMarginaaliverotus
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja