Geraldine McCaughrean : Tuulien testaaja

Alkaen 5,50 € Alkuperäinen hinta 10,50 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
0311179

Dagun satamakaupungissa, Kiinassa, asuu 12-vuotias Haoyou. Isä on lähdössä merille, ja Haoyou menee hänen kanssaan katsomaan, kun laivalla kokeillaan, ovatko tuulet suotuisia. Tuulia testataan miehistön avulla, yksi heistä kiinnitetään leijaan ja nostetaan yläilmoihin. Tällä kertaa koekaniiniksi joutuu Haoyoun isä, joka menehtyy taivaan korkeuksissa.

Myös Haoyou kokeilee tuulta leijaan kahlittuna ja hurmaantuu lentämisestä.

Haoyoun suurin lahja on leijojen rakentaminen ja taito lentää leijalla, hän osaa lukea tuulta ja ilmavirtoja, vaikka on maan kamaralla ihan tavallinen poika.

Kiertävän sirkuksen johtaja Miao sattuu näkemään tempun ja pyytää Haoyoun oppipojakseen. Haoyou ja hänen pikkuserkkunsa Mipeng lähtevät sirkuksen mukaan ansaitsemaan elantoa Haoyoun äidille.

Matkan aikana Haoyou joutuu kyseenalaistamaan kaikkein pyhimmän arvonsa, sokean tottelevaisuuden suvun vanhempia jäseniä kohtaan. Sama ristiriita raastaa myös sirkuksen johtaja Miaota. Hän on vanhan kiinalaisen kuningassuvun jäsen, jolle isä on jättänyt
perinnöksi raskaan tehtävän: hänen pitäisi tappaa itse Kublai-kaani.

Geraldine McCaughreanin 1200-luvun Kiinaan sijoittuva nuortenromaani on jännittävä ja koskettava teos, jonka tuo muinaisen Kiinan nykylukijan ulottuville vangitsevalla tavalla.

Lisätietoja
Tuoteryhmä
TekijäGeraldine McCaughrean
Teoksen nimiTuulien testaaja
AlkuteosThe kite rider
Kielisuomi
Muut tekijätKaisa Kattelus
Verokanta-
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja