Hanna Marjut Marttila : Filmi poikki! : ensi-ilta tänään torstaina (UUDENVEROINEN)

Alkaen 4,50 € Alkuperäinen hinta 6,00 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
0505430

Torstain elämästään tekemää elokuvaa tuntuvat ohjaavan kaikki paitsi hän itse Torstai, 15 vee, rakastaa elokuvia ja haluaa ohjaajaksi. Hän on kuvaavinaan videokameralla kaiken näkemänsä, suunnittelee kohtauksia ja otoksia, sommittelee kuvakulmia, zoomaa, rajaa, leikkaa ja editoi.

Esimerkiksi kun pitkäaikaistyöttömät vanhemmat avaavat perjantaipullon, on armeliasta laskea ääntä ja himmentää kuvaa, tiivistää aikaa ja leikata sekoilusta suoraan maanantaiaamuun, jolloin äiti ja isä yhteistuumin kumoavat kurkkuunsa antabus-poretabletin.

Mutta kun Torstain isosisko, 16-vuotias Tarina, ilmoittaa olevansa raskaana, olisi Torstailta pudonnut kamera käsistä, jos hänellä olisi sellainen ollut.

Jos Torstain elämä olisi elokuvaa, hän huutaisi: "Filmi poikki!" ja kirjoittaisi poskettoman absurdiksi tragikomediaksi muuttuneen käsikirjoituksen todellakin uusiksi.

Hanna Marjut Marttila (s. 1961) kuvaa syrjäytyneitä valoisan hullunkurisesti, mutta myös armottoman raadollisesti. Hänen edellinen, kulttikirjaksi noussut nuortenromaaninsa Tulikirja, oli Finlandia Junior -ehdokkaana 1998 ja sen pohjalta tehtiin elokuva Koti-ikävä. Marttila on myös julkaissut nuortenkirjan Ikuisesti snadi (1992). Runeberg-ehdokkuuden sai Marttilan romaani Kertoi tulleensa petetyksi (2002). Hänen uusin romaaninsa, Lahjakas Anu Lovack, ilmestyi vuonna 2005.

Lisätietoja
Tuoteryhmä
TekijäHanna Marjut Marttila
Teoksen nimiFilmi poikki! : ensi-ilta tänään torstaina
Kielisuomi
Verokanta-
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja