Hannu Lehtilä : Tarja Halonen : paremman maailman puolesta

Alkaen 4,00 € Alkuperäinen hinta 5,50 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
0823416

Politiikan korkein lasikatto särkyi vuosituhannen vaihtumisen kunniaksi tammikuussa 2000. Asennemurros tapahtui, kun paljasjalkainen helsinkiläinen ja modernin yhteiskunnan näköinen Tarja Halonen valittiin Suomen 11. presidentiksi. Tämä kirja kertoo niin Tarja Halosen elämästä ja hänelle tärkeistä ihmisistä kuin hänen politiikastaankin, vaikeimmista ratkaisuista ja niiden taustoista.

Moni ajatteli, että yksi kausi riittää. Niin ajatteli Tarja Halonen itsekin, mutta päätyi tavoittelemaan toista kautta ja jännittävien vaiheiden jälkeen voitti vaalit 2006. Vastassa oli nykyinen presidentti Sauli Niinistö.

Suomen linjasta käytiin kulisseissa raju kamppailu; oli Natoon menijöitä ja USA-suhteilla kampittajia. Kiistaa käytiin myös Suomen osallistumisesta sotilaallisiin operaatioihin. Vähättely ei ollut politiikan keinoista viattomin.

Tarja Halonen rakensi 12 vuodessa myös luottamukselliset ja hyvät suhteet kaikkiin lähinaapureihimme; Ruotsiin, Venäjään ja Viroon. Miten se kävi ja mitä vaikeuksia siinä oli"

Kaiken aikaa Tarja Halonen jatkoi taisteluaan myös toisella, hänelle rakkaalla rintamalla; naisten ja tyttöjen ihmisoikeuksien puolesta kaikkialla maailmassa. Hän on verkostoitunut tiedettyä tehokkaammin YK:n sisällä. Hänen maailmankontaktinsa ovat laajat.

Kirja perustuu arkistoihin, ennen julkaisemattomiin asiakirjoihin sekä presidentti Tarja Halosen ja toimittaja Hannu Lehtilän keskusteluihin keväällä ja kesällä 2012.

Lisätietoja
Tuoteryhmä
TekijäHannu Lehtilä
Teoksen nimiTarja Halonen : paremman maailman puolesta
Kielisuomi
Verokanta-
Avainsanatpresidentit
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja