Hannu Lehtonen : Suomalainen kalaopas

10,50 €
Ei varastossa
SKU
0510540

Suomalainen kalaopas on tärkeä kirja kotimaiselle kalaharrastajalle ja luonnonystävälle. Runsaasti kuvitetussa oppaassa ovat mukana kaikki Suomessa tavatut kalalajit, ja kirjan artikkeleissa käsitellään kaloja ja kalaharrastusta useista eri näkökulmista.

Suomen kalalajit on kirjassa lajiteltu 19 pääryhmään: tutut ahvenet, hauet, särjet, lohet, turskat, sillit ja kampelat saavat seurakseen myös vähemmän tunnetut simput, kivinilkat, tokot ja merineulat. Kaikkiaan kirjassa esitellään miltei 80 lajia - jokainen kokonaisella aukeamalla.

Kaikista kirjan kaloista kerrotaan tuntomerkit, levinneisyys ja elintavat. Tiedot toisiaan muistuttavista kaloista helpottavat tunnistamista. Lisätietoja kerrotaan kalojen ravinnosta, lisääntymisestä, kasvusta ja eliniästä. Havainnollisten piirros- ja valokuvien lisäksi kirjassa käytetään hyväksi symboleja, joista selviävät parhaat pyyntitavat.

Kirja tarjoaa tilaisuuden oppia paljon kaloista ja niiden erityispiirteistä. Jokaisella kalalajilla on omat, vain sille kuuluvat käyttäytymistapansa, joihin vaikuttavat niin ympäristö kuin kalan fyysiset ominaisuudet. Millaisissa vesissä eri lajit viihtyvät? Mitä on kalojen "kauhuaina"? Mikä laukaisee kalojen lähdön vaellukselle?

Lisätietoja
Tuoteryhmä
TekijäHannu Lehtonen
Teoksen nimiSuomalainen kalaopas
KustantajaWSOY
Painovuosi2006
Painos1
SidontaNidottu (pehmeäkantinen)
Sivumäärä235
Kielisuomi
ISBN9510315788
Kuntoluokitus (K1-K5)K3+ (hyvä +)
MuutaHieman kulumaa kansissa, takakannessa vanha hintalappu
Korkeus (mm)214
Syvyys (mm)126
Paksuus (mm)16
Paino (g)394
VerokantaMarginaaliverotus
Avainsanatkalat, lajit, kalasto
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja