Hans Erich Nossack : Viimeistään marraskuussa

Alkaen 5,00 € Alkuperäinen hinta 10,00 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
0089026

Viimeistään marraskuussa kertoo nuoresta naisesta, Mariannesta eli Marionista, joka on menestyvän teollisuusjohtajan puoliso. Hän edustaa miestään tilaisuudessa, jossa luovutetaan palkinto jo ennestään maineikkaalle kirjailijalle. Marianne ja kirjailija tapaavat toisensa ensi kertaa seremonian jälkeisessä cocktailtilaisuudessa. Heidän katseensa kohtaavat tungoksen yli, askeleet etsiytyvät samaan kohtaan salia. Näkymätön side vetää heidät toistensa luo. Hetken hiljaisuuden jälkeen kirjailija lausuu yhden ainoan lauseen. Marianne päättää saman tien jättää porvarillisen elämänsä, miehensä ja pienen poikansa. Entinen jää "vailla tunnontuskia", "lopullisesti", kuten Marianne päättäväisesti sanoo. Myöhemmin hän toteaa, että hänet ajoi ratkaisuun sisäinen pakko. Mutta voiko onneen paeta"

Hans Erich Nossack (1901-1977) kuuluu niihin saksalaisiin kirjailijoihin, jotka joutuivat vaikenemaan natsivallan aikana. Opiskelu keskeytyi vuonna 1933, minkä jälkeen Nossack työskenteli isänsä tuontiliikkeessä Hampurissa. Kirjoituskokeilut, lyhyet proosatekstit ja näytelmät eivät päässeet julkisuuteen, ja päälle päätteeksi ne tuhoutuivat kaiken muun omaisuuden mukana Hampurin pommituksissa heinäkuussa 1943.

Mutta jo vuonna 1948 kirjallinen maailma kohahti, kun Jean-Paul Sartre nimesi Nossackin kiinnostavimmaksi saksalaiseksi kirjailijaksi. Laajemman yleisön tietoisuuteen hän nousi vuonna 1955 nyt suomennetulla romaanillaan Viimeistään marraskuussa. Se on ensimmäinen toisen maailmansodan jälkeen kirjoitettu romaani, jossa Saksan lähimenneisyys seurauksineen on vain taustalla, kolmiodraaman etäisenä kehyksenä.

Lisätietoja
Tuoteryhmä
TekijäHans Erich Nossack
Teoksen nimiViimeistään marraskuussa
AlkuteosSpätestens im November
Kielisuomi
Muut tekijätMarkku Mannila
Verokanta-
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja