Harri V. Hietikko : Management by Sauron : Sormusten herran johtamisopas

Special Price 22,50 € Alkuperäinen hinta 25,00 €
Ei varastossa
SKU
0911171

Tarussa sormusten herrasta velho Gandalf johtaa sormus-saattuetta viisaasti ja kärsivällisesti, kun taas hirmuhallitsija Sauron kylvää pelkoa ja epätoivoa alaistensa keskuuteen. J. R. R. Tolkienin trilogia on vaikuttava fantasiaseikkailu, mutta se kertoo paljon myös vallasta ja johtajuudesta.

Harri Hietikko löytää kirjassaan Management by Sauron Tolkienin tarun johtajatyypeille vastineet nykyajan työelämästä: Esimerkiksi Sauron edustaa pelolla hallitsevaa johtajaa, joka linnoittautuu huoneeseensa ja ärähtelee sieltä käskyjä alaisilleen. Hietikon mukaan tarun hahmot muodostavat neljä vastakohtaparia, joiden kautta lähestytään johtamisteemoja: valtaa, johtajuutta, toivoa ja tuhoa.

Johtajaan ja työyhteisöön kohdistuu paljon ristiriitaisia vaatimuksia ja odotuksia, ja erilaisten johtamisoppaiden viidakkoon on helppo eksyä. Management by Sauron palaa johtajuuden peruskysymysten äärelle rinnastamalla Tolkienin tarun käytännön työelämään: Mitä voi oppia Gandalfin tavasta käydä kehityskeskusteluja? Olisiko joissain tilanteissa paras toimia Sauronin tavoin, kyselemättä ja suoraviivaisesti? Miksi pienipalkkaisen Frodon työpanos on ratkaisevan tärkeä? Hietikko muistuttaa myös, että pahoiltakin johtajilta voi oppia, koska kielteisiksi mielletyillä tavoilla voi olla myönteisiä seurauksia.

Lisätietoja
Tuoteryhmä
TekijäHarri V. Hietikko
Teoksen nimiManagement by Sauron : Sormusten herran johtamisopas
KustantajaAtena
Painovuosi2010
Painos1
SidontaNidottu (pehmeäkantinen)
Sivumäärä237
Kielisuomi
ISBN9789517966351
Kuntoluokitus (K1-K5)K4- (erinomainen -)
MuutaAivan pienoista kulumaa kansissa
Korkeus (mm)201
Syvyys (mm)151
Paksuus (mm)20
Paino (g)320
VerokantaMarginaaliverotus
Avainsanatjohtaminen, johtajuus, valta, vallankäyttö
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja