Heikki Paunonen : Tsennaaks Stadii, bonjaaks slangii : Stadin slangin suursanakirja

Special Price 90,00 € Alkuperäinen hinta 130,00 €
Ei varastossa
SKU
0338630

Sörkka vai Sörkkä? Bragaa vai pragaa vai spragaa? Gliffaa vai kliffaa? Vankka käsitys slangisanan oikeasta asusta saa stadilaiset tarttumaan säännöllisin väliajoin toisiaan kraivelista - tai skraivelista - kun itse kukin tietää sanan ehdottomasti ainoan oikean asun. Nyt näihin ja moniin muihinkin kiistakysymyksiin tarjoaa perusteellisen ja ehkä lopullisenkin vastauksen professori Heikki Paunosen slangisanakirja Tsennaaks Stadii, bonjaaks slangii.

Stadin slangin suursanakirja on ainutlaatuinen teos, joka aakkosjärjestyksessä tyhjentävästi ja systemaattisesti esittelee Stadin slangin sen alkuajoista 1880-luvulta aina toukokuulle 2000 asti. Kirjassa on noin 33 000 hakusanaa, joukossa runsaasti myös slangiasuisia henkilön- ja paikannimiä. Näistä mestojen ja kartsojen, kundien ja gimmojen nimistä annetaan selitysten lisäksi kiinnostavia taustatietoja.

Tsennaaks stadii, bonjaaks slangii -teoksessa on laajan sanakirjaosan lisäksi monipuolinen katsaus Stadin slangiin niin kielellisenä, historiallisena kuin sosiaalisenakin ilmiönä. Stadin nykyhetki bombaamisineen ja skeittailuineen, mennyt aika trokareineen ja pistoineen, Stadin elämän koko ihanan rosoinen kirjo levittäytyy sanakirjan avulla.

Ilman slanginpuhujien myötävaikutusta ei slangisanakirjaa olisi olemassa: kirjan lopussa on noin 1400 tietolähteen nimiluettelo.

Lisätietoja
Tuoteryhmä
TekijäHeikki Paunonen
Teoksen nimiTsennaaks Stadii, bonjaaks slangii : Stadin slangin suursanakirja
KustantajaWSOY
Painovuosi2000
Painos1
SidontaSidottu, kuvakannet (kovakantinen)
Sivumäärä1381
Kielisuomi
Muut tekijätMarjatta Paunonen
ISBN9510232394
Kuntoluokitus (K1-K5)K4- (erinomainen -)
MuutaSelkämyksessä hieman vinoutta, takana vanha hintalappu
Korkeus (mm)213
Syvyys (mm)154
Paksuus (mm)63
Paino (g)1324
VerokantaMarginaaliverotus
Avainsanatsanakirjat, slangi
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja