Helena Hallenberg : Ruokakulttuuri islamin maissa (UUSI)
Alkaen 16,00 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
1215427

Helena Hallenbergin teos tarjoaa laajan katsauksen islamin maiden ruokakulttuuriin, valottaen ruoka- ja nautintoaineiden historiaa sekä tapojen kehittymistä vuosisatojen saatossa. Kirja vie lukijan kiehtovalle matkalle Lähi-idästä nykypäivän ruokapöytiin ja avaa uusia näkökulmia islamilaisiin ruokaperinteisiin.
Ruokakulttuuri islamin maissa esittelee ruoka- ja nautintoaineiden kulttuurihistoriaa Lähi-idässä ja muissa islamin vaikutuspiiriin kuuluvissa maissa 500-luvulta profeetta Muhammadista nykypäivään saakka. Mitä Koraanissa ja muissa islamin peruslähteissä sanotaan ruoasta ja miten alun perin yksinkertaisesta ruokakulttuurista kehittyi hienostunutta kulinarismia?
Teos valottaa ruoka- ja nautintoaineiden erilaisia käyttötapoja niin beduiinien leirinuotiolla, keskiajan hallitsijoiden hovessa ja nykypäivän aterioilla kuin Suomen moskeijoiden keittiöissä. Se avaa kiehtovia näkymiä moniin uusiin ruokailutapoihin, ja niiden kautta ruokaaineita ja ruokakäytäntöjä, joista monet ovat vakiintuneet myös paljonn käytetyiksi kaikikäriyisiin omä viitttymt maihin.
Liitteenä on kattava kokoelma makuhermoja hiveleviä reseptejä Marokosta Kiinaan. Teoksen äärellä viihtyy sekä ruoan historiasta kiinnostunut herkkutellija että ruoka-alan ammattilainen, joka haluaa ymmärtää islamin maiden ruokakulttuurin monia merkityksiä ja kulttuurien välisiä yhteyksiä.
Teos valottaa ruoka- ja nautintoaineiden erilaisia käyttötapoja niin beduiinien leirinuotiolla, keskiajan hallitsijoiden hovessa ja nykypäivän aterioilla kuin Suomen moskeijoiden keittiöissä. Se avaa kiehtovia näkymiä moniin uusiin ruokailutapoihin, ja niiden kautta ruokaaineita ja ruokakäytäntöjä, joista monet ovat vakiintuneet myös paljonn käytetyiksi kaikikäriyisiin omä viitttymt maihin.
Liitteenä on kattava kokoelma makuhermoja hiveleviä reseptejä Marokosta Kiinaan. Teoksen äärellä viihtyy sekä ruoan historiasta kiinnostunut herkkutellija että ruoka-alan ammattilainen, joka haluaa ymmärtää islamin maiden ruokakulttuurin monia merkityksiä ja kulttuurien välisiä yhteyksiä.
* Kuvausteksti saattaa koskea teoksen toista versiota. Kuvauksessa mainitut yksityiskohdat, kuten mahdolliset oheistuotteet, eivät välttämättä ole osa valitsemaasi teosta. Valitsemasi teoksen tarkat tiedot löytyvät alla olevasta ominaisuusluettelosta.
| Tuoteryhmä | |
|---|---|
| Tekijä | Helena Hallenberg |
| Muut tekijät | Irmeli Perho |
| Teoksen nimi | Ruokakulttuuri islamin maissa |
| Sijainti | Paikallisvarasto Lähetetään seuraavana arkipäivänä |
| Kustantaja | Gaudeamus |
| Painovuosi | 2014 |
| Painos | 2 |
| Sidonta | Nidottu (pehmeäkantinen) |
| Sivumäärä | 479 |
| Kieli | suomi |
| ISBN | 9789524953146 |
| Kunto | Uusi |
| SKU | 1215427 |
| Korkeus (mm) | 210 |
| Syvyys (mm) | 166 |
| Paksuus (mm) | 29 |
| Paino (g) | 636 |
| Verokanta | ALV 14 % |
