Henry ym. Miller : Kolme amerikkalaista klassikkoa (UUDENVEROINEN)

Alkaen 8,00 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
0804457

Eri maalaisten klassikkoteosten kokoelmasarja jatkuu. Kolme venäläistä, ranskalaista ja kotimaista klassikoa saavat nyt seuraa amerikkalaisen realismin suurista nimistä. Kolmen romaanin yhteisnide sisältää Mark Twainin ja Henry Millerin hieman tuntemattomammaksi jääneet teokset Veren perintö ja Hymy tikkaiden juurella sekä valikoiman novelleja O.Henryn, lajityypin taiturin, kokoelmasta Neljä miljoonaa.

Mark Twainin (1835-1910) Veren perintö on kuuluisan ja rakastetun humoristin värikkään leppoisa kuvaus Keskilännestä, kronikka eräästä kylästä "puolen päivän höyrylaivamatkan päässä St. Louisista alaspäin", aikana jolloin orjuus oli yleinen käytäntö. Romaani käsittelee veikeällä tavalla rotuteemaa, klassisen vaihdokasjuonen kautta. Veren perintö -alkuteos ilmestyi 1894.

Henry Millerin (1891-1980) pienoisromaani Hymy tikkaiden juurella on toisenlainen kuin hänen kohuteoksensa: ihastuttavan liikuttava kertomus Auguste-nimisestä klovnista - Millerin taiteilijaomakuvasta? - ja toiveikkuudesta epäoikeudenmukaisuuden ja mädännäisyyden keskelläkin. Alkuteos ilmestyi 1948.

O. Henry (1862-1910), oikealta nimeltään William Sidney Porter, tunnetaan lyhytproosan mestarillisena taitajana ja kehittäjänä. Tähän teokseen on poimittu valikoima kirjailijan toisesta novellikokoelmasta, Neljä Miljoonaa, jossa hän kuvaa sympaattisella tavalla New Yorkin vähäosaisia asukkaita ja heidän liikuttavaa elämäniloaan. Alkuteos ilmestyi 1906.

Lisätietoja
Tuoteryhmä
TekijäHenry ym. Miller
Teoksen nimiKolme amerikkalaista klassikkoa
Kielisuomi
Verokanta-
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja