J. Michael Cleverley : Lauri Törni : syntynyt sotilaaksi

Special Price 7,50 € Alkuperäinen hinta 8,50 €
Ei varastossa
SKU
0472370

Tarunhohtoinen soturi Lauri Allan Törni kohosi Suomessa kapteeniksi, Saksassa Haupsturmführeriksi ja Yhdysvalloissa majuriksi. Suomessa hänet palkittiin Mannerheim-ristillä, Saksassa rautaristillä ja USA:ssa Bronze Starilla.

Törni haavoittui vakavasti Suomen jatkosodassa ja ehti toipua ennen kuin lähti Saksaan Suomen irtauduttua jatkosodasta. Maan luhistuttua hän antautui liittoutuneille, karkasi vankileiriltä, palasi Suomeen, sai valtion vastaisesta toiminnasta vankeustuomion ja myöhemmin armahduksen ja siirtyi sen jälkeen Ruotsin ja Venezuelan kautta Yhdysvaltoihin. Uudessa kotimaassaan Törni omaksui nimekseen Larry A. Thorne ja liittyi Yhdysvaltain asevoimiin.

Vihreiden barettien legendaksi nousseen Lauri Törnin tarina päättyi Vietnamissa vuonna 1965, kun häntä kuljettanut helikopteri katosi.

Tässä elämäkerrassa kootaan yhteen kaikki aiemmat tutkimustiedot Lauri Törnin moninaisista ja poikkeuksellisen värikkäistä elämänvaiheista. Teos perustuu myös aivan viime vuosina esiin tulleisiin lähteisiin varsinkin toisen maailmansodan jälkeisistä tapahtumista ja Vietnamin sodasta ja selkiyttää käsityksiä Törnin aiemmin vähän kuvatuista vaiheista. Kirjassa esitetään myös uutta, yksityiskohtaista tietoa Törnin tehtävistä Iranissa ja Vietnamissa.

J. Michael Cleverley toimi Yhdysvaltain suurlähetystön apulaispäällikkönä Helsingissä vuosina 1996-1999. Hän on opiskellut muun muassa Harvardissa ja Brigham Young Universityssä sekä vuoden verran myös Suomen historiaa Helsingin yliopistossa. Nykyään Yhdysvaltain YK-edustustossa Roomassa työskentelevä Cleverley puhuu äidinkielensä ohella suomea, italiaa ja kreikkaa.

Lisätietoja
Tuoteryhmä
TekijäJ. Michael Cleverley
Teoksen nimiLauri Törni : syntynyt sotilaaksi
KustantajaOtava
Painovuosi2003
Painos1
SidontaSidottu kansipaperein (kovakantinen)
Sivumäärä416
AlkuteosA scent of glory : the times and life of Larry A. Thorne
Kielisuomi
Muut tekijätJuha Väänänen
ISBN9511188534
Kuntoluokitus (K1-K5)K3- (hyvä -) ks. kansipaperin kunto erikseen alta
Kansipaperin kuntoPienoista kulumaa reunoilla, muuten erinomainen
MuutaPientä kulumaa, etukannessa, selkämyksessä hieman vinoutta, selkämyksen taitteessa painauma/taittuma, jonka aiheuttanut etukannen nytkähtäminen selkämyksen yli (kirja on ehjä, ei repeämää), omistajamerkintä
Korkeus (mm)218
Syvyys (mm)150
Paksuus (mm)40
Paino (g)660
VerokantaMarginaaliverotus
Avainsanatelämäkerrat, henkilöhistoria, upseerit, sotilaat
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja