Jari Sinkkonen : Mitä lapsi tarvitsee hyvään kasvuun

Alkaen 11,50 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
1282425

Lapsen stressi ja ylikuormitus alkavat olla yleisiä pulmia perheiden arjessa. Lapsen aggressiot ja niiden kohtaaminen saavat vanhemmat ymmälleen. Lapsen etu voi unohtua kiireen keskellä. Näitä ja muita varhaiskehitykseen liittyviä ajankohtaisia aiheita arvostettu lastenpsykiatri Jari Sinkkonen käsittelee uudessa kirjassaan.

Teoksessa Sinkkonen käy inhimilliseen tyyliinsä läpi varhaisvaiheita, joiden merkitystä lapsen hyvän kasvun perustana ei koskaan korosteta liikaa. Kiintymyssuhde turvalliseen aikuiseen edistää keskushermoston ja empatiakyvyn kehitystä. Lapsen ja hoivaajien välisen luottamussuhteen vaikutukset ovat kauaskantoiset. Ne ohjaavat lapsen minäkuvan ja hyvän itsetunnon rakentumista.

Perheiden tiukkatahtinen elämä, liian monet harrastukset ja tiuhaan vaihtuvat hoivaajat ovat lapsen stressin ja ylikuormituksen osatekijöitä. Yksi Sinkkosen kirjan tärkeistä aiheista on reflektiivisen kyvyn käsite ja sen selkiyttäminen: vanhemman on kyettävä lukemaan lapsen mieltä ja eläytymään hänen tunteisiinsa. Sinkkonen avaa myös raikkaan näkökulman lapsen aggressioiden kohtaamiseen ja ymmärtämiseen: vanhemman keskeinen tehtävä on auttaa lasta säätelemään ja hallitsemaan tunteitaan.

Lisätietoja
Tuoteryhmä
TekijäJari Sinkkonen
Teoksen nimiMitä lapsi tarvitsee hyvään kasvuun
Kielisuomi
Verokanta-
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja