Jason Goodwin : Janitsaaripuu

Special Price 5,50 € Alkuperäinen hinta 8,00 €
Ei varastossa
SKU
0346189

Yashim Togalu ei ole kuka tahansa etsivä. Hän ei ole erityisen rohkea eikä hän harrasta ruoanlaittoa tai ranskalaista kirjallisuutta. Sekään ei ole erityisen merkillistä, että hänen lähipiiriinsä kuuluu sekä maaton puolalainen diplomaatti että transseksuaali köçek-tanssija. Yashimissa on erityistä se, että hän on eunukki.

Vuonna 1836 Eurooppa on muutosten kourissa ja Ottomaanien valtakunnan on muututtava myös. Vain muutamaa päivää ennen kuin sulttaani Mahmud II aikoo julkistaa muutosohjelmansa, yksi hänen jalkavaimoistaan löytyy murhattuna haaremista. Istanbulin kadulta puolestaan löytyy julmasti surmatun nuoren kadetin ruumis. Paneutuessaan valtakunnan menneisyyteen Yashimille selviää, että tietyt tahot ovat valmiita mihin tahansa säilyttääkseen perinteisen järjestyksen. Kymmenen vuotta aiemmin sulttaani on tuhonnut janitsaarit, armeijan eliittiyksikön, joiden valta oli kasvanut liian suureksi. Suunnittelevatko nämä nyt veristä paluuta"

Jason Goodwin on opiskellut Bysantin historiaa Cambridgessa ja kirjoittanut palkittuja tieto- ja matkakirjoja. Janitsaaripuu aloittaa Yashim Togalun tutkimuksista kertovan sarjan, joka avaa Istanbulin kiehtovan historian ennennäkemättömän mukaansatempaavalla tavalla. Kirjan käännösoikeudet on myyty yhdeksääntoista maahan.

Lisätietoja
Tuoteryhmä
TekijäJason Goodwin
Teoksen nimiJanitsaaripuu
KustantajaKaristo
Painovuosi2006
Painos1
SidontaSidottu kansipaperein (kovakantinen)
Sivumäärä358
AlkuteosThe janissary tree
Kielisuomi
Muut tekijätPekka Tuomisto
ISBN9512347857
Kuntoluokitus (K1-K5)K3+ (hyvä +) ks. kansipaperin kunto erikseen alta
Kansipaperin kuntoPienoista käytön jälkeä
MuutaPienoista kolhua kulmissa, selkämyksessä hieman vinoutta
Korkeus (mm)209
Syvyys (mm)142
Paksuus (mm)30
Paino (g)440
VerokantaMarginaaliverotus
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja