John Man : Terrakotta-armeija : Kiinan ensimmäinen keisari ja kansakunnan synty (ERINOMAINEN)

Alkaen 11,00 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
1096219

Useimmat suomalaiset tietävät, että Kiina on viime vuosina noussut maailman mahtavimpien valtioiden joukkoon. Harvempi taas tietää, kuinka ikiaikainen valtakunta ja sen rikas kulttuuriperintö saivat alkunsa. Suositun brittihistorioitsijan viihdyttävä ja analyyttinen kertomus Si Huangdista (Ši Huang-Ti) antaa siihen vastauksen.

Kiinan ensimmäinen keisari rakensi hajanaisista ja riitaisista kuningaskunnista valtavan imperiumin ja sen suojaksi Kiinan muurin, erään ihmiskunnan uskomattomimmista saavutuksista. Valtakunnassa elettiin hallitsijan ehdoilla, keisarin silmän alla. Ja vaikka historian aallot peittivät hänen pääkaupunkinsa ja palatsinsa, jälkimaailman ihmeteltäväksi jäi 1970-luvulla löytynyt Terrakotta-armeija, maailman hämmentävin hautamuistomerkki. Samoin jäi elämään ensimmäisen keisarin legendaarinen maine, joka on saanut merkittävän sijan nyky-Kiinan henkisessä ilmapiirissä.

Lisätietoja
Tuoteryhmä
TekijäJohn Man
Teoksen nimiTerrakotta-armeija : Kiinan ensimmäinen keisari ja kansakunnan synty
AlkuteosThe terracotta army : China's first emperor and the birth of nation
Kielisuomi
Muut tekijätVeli-Pekka Ketola (suom.)
Verokanta-
Avainsanathenkilöhistoria, yhteiskuntakuvaus, muinaisjäännökset, sotilaat, arkeologia, kulttuurihistoria, veistokset, keisarit, armeijat, keisarikunnat, terrakotta, arkeologi
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja