Jouni Inkala : Minkä tietäminen on ihmiselle välttämätöntä (ERINOMAINEN)

5,50 € Alkuperäinen hinta 10,00 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
0155959

Palkitun ja kiitetyn Jouni Inkalan uutuuskokoelma on käytävä yhteen runolliseen todellisuuteen. Sen näkökulmat ja tilanteet vievät mitä erilaisimpiin kokemuksen ja mielikuvituksen maisemiin, näkymättömien tietoisuuden rajojen ylityksiin. Kirjan nimi on avointa filosofista pohdintaa: Mikä on älyllisesti merkittävää yhden ihmisen elämässä? Mikä on sellaista, mitä ilman ymmärryksellä ei olisi kuumaa ja kylmää, roihua ja jäätä, itää ja länttä? Runot etsivät väyliä ja tilaa rationaalisuuden ylitse, alta ja lävitse – ja näin lopulta itse rationaalisuuskin muuttuu.

Kokoelma on suuri Runouden puolustus, kirjava lyyrisyyden spektri. Tunteen ja älyn maasto on täynnä kohtaamisia, ilmiöiden osiin purkamista ja niiden uudenlaista yhteen sulautumista. Rakkaus on tämän laajenevan synteesin kunniavieras, kuolema sen vastustaja, Aivojen ja Sydämen välinen hurjistunut tennisottelu sen vimmaista katseltavaa.

Minkä tietäminen on ihmiselle välttämätöntä on Jouni Inkalan kahdeksas runokokoelma. Vuonna 2007 häneltä ilmestyi tähänastisen tuotannon valikoima Minuutin ja sen puolikkaan laajenevassa universumissa - valitut runot 1992-2007.

Lisätietoja
Tuoteryhmä
TekijäJouni Inkala
Teoksen nimiMinkä tietäminen on ihmiselle välttämätöntä
Kielisuomi
Verokanta-
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja