Jyrki Sukula : Hullu kokki Piemontessa (ERINOMAINEN)

Alkaen 15,00 € Alkuperäinen hinta 23,00 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
0270509

Muutama vuosi sitten Jyrki Sukula alkoi etsiä pientä viinitilaa Pohjois-Italiasta, Piemonten maakunnasta. Italialaisia viinejä Suomeen maahantuova ravintoloitsija ja tv-kokki halusi oppia tekemään itse viiniä. Samalla tulisi opiskeltua maailmankuulun italialaisen ruokakulttuurin niksit paikan päällä.

Sopivan tilan löydyttyä koitti myyntipäivä ja Sukula katseli tunteja kestäneen tinkaamisen jälkeen edessään meuhkaavaa viinitilan omistajaa, joka itki, repi hiuksiaan ja luennoi tilan historiasta. Sukula mietti, tulisikohan hänestäkin aikanaan yhtä teatraalinen isäntä. Entä jos italialaisuus tarttuukin mullasta"

Hullu kokki Piemontessa on ruokakirja, joka pohjautuu syksyllä 2008 MTV3:lla esitettävään samannimiseen televisio-ohjelmaan. Kahdeksan osasen sarjan jokaisessa jaksossa Sukula valmistaa neljän ruokalajin menun paikallisten opastuksella.

Sukulan matkassa vieraillaan muun muassa tavallisen italialaisperheen sunnuntailounaalla, viedään torinolaisen luksuskahvilan asiantuntijalle maistiaisiksi Juhla Mokkaa ja Fazerin Sinistä, etsitään kallisarvoisia tryffeleitä, opetellaan käsilläpuhumisen aakkosia ja selvitetään, onko italialaisilla krapulaa.

Hullu kokki Piemontessa on kirja Italian ruokakulttuurista, johon tutustutaan piemontelaisten näkökulmasta. Oppaana toimii suomalainen ruoka-ammattilainen Sukula, jolle mestariksi kelpaa tavallinen mammakin. Kaikkien televisio-ohjelmassa valmistettujen ruokien reseptit löytyvät kirjasta.

Sukulan tilan ensimmäiset Cuoco Pazzo -viinit valmistuivat vuonna 2006 ja vuonna 2010 valmistunee ensimmäinen erä laatutarkastettua Barolo-punaviiniä. Jyrkin vaimo Riikka Sukula johtaa viinitilaa ja on asunut perheen kuopuksen kanssa runsaan vuoden pienessä piemontelaiskylässä. Viinitilasta onkin tullut Sukulan perheelle toinen koti ja Italiasta siten toinen kotimaa.

Hullu kokki Piemontessa -kirja seuraa Sukulan perheen elämää Serralunga d'Alban kylässä myös kuvausten ulkopuolella. Kirja syventää ja taustoittaa televisio-ohjelmassa avattuja teemoja, esittää tarvittaessa rinnakkaisia tai vastakkaisia näkökulmia ja tarjoaa erillisiä tietonurkkauksia olennaisista ruoanlaittoon liittyvistä asioista, joihin televisio-ohjelmassa ei voida puuttua.

Hullu kokki Piemontessa -kirja on ulkoasultaan tyylikäs ja tarttumaan houkutteleva. Kirjassa on vaakataitto ja paljon kuvia. Kirjaa on hauska selailla. Teksti on sanomalehtimäisen selkeää ja ytimekästä: lyhyitä päälauseita ja napakoita kappaleita. Myös tekstiin on helppo tarttua vaikka kesken luvun. Hyvät tarinat kerrotaan silti rauhassa ja fiilistellen.

Kirjan luvut ovat (työnimet): 1. Mikä ihmeen Piemonte? 2. Italialainen menu ja sunnuntailounas. 3. Viininkorjuu. 4. Käsilläpuhumisen aakkoset. 5. Kahvi ja suklaa. 6. Tryffeli ja sienet. 7. Mamma. 8. Bileet.

Lisätietoja
Tuoteryhmä
TekijäJyrki Sukula
Teoksen nimiHullu kokki Piemontessa
Kielisuomi
Muut tekijätTuukka Koski & Jouni Kantola
Verokanta-
Avainsanatruokaohjeet, ruoanvalmistus, keittokirjat, ruokakulttuuri
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja