Katri Merikallio : Miten rauha tehdään : Ahtisaari ja Aceh

Alkaen 7,50 € Alkuperäinen hinta 13,00 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
0335537

Tapaninpäivän tsunami vuonna 2004 nosti otsikoihin liki 30 vuotta veristä sisällissotaa käyneen Acehin maakunnan Indonesiassa. Kun luonnonkatastrofi iski, kutsukirjeet rauhanneuvottelujen ensimmäiselle kierrokselle oli juuri postitettu. Presidentti Martti Ahtisaari ja lahtelainen toimitusjohtaja Juha Christensen olivat jo toista vuotta tunnustelleet, löytyisikö sissiliike GAMilta ja Indonesian hallitukselta tahtoa rauhantekoon.

Tammikuussa 2005 alkaneet neuvottelut päättyivät kaikkien osapuolten yllätykseksi elokuussa rauhansopimuksen solmimiseen Helsingissä. Äärimmäisen vaikeiden neuvotteluiden aikana Indonesian armeija tappoi, kidutti ja kaappasi sisseiksi epäilemiään siviilejä, eikä rauhanhankkeen mahdollisuuksiin uskonut kuin kourallinen ihmisiä. Sodan osapuolet ovat rauhan solmimisen jälkeen kuuliaisesti toteuttaneet presidentti Ahtisaaren ohjeita: sissit ovat luovuttaneet sovitut aseensa ja Indonesia on vetänyt joukkojaan maakunnasta aikataulun mukaisesti.

Acehin rauha on rauhanprosessia tiiviisti seuranneen Suomen Kuvalehden toimittajan Katri Merikallion kuvaus neuvottelujen valmisteluista ja etenemisestä. Suomalaisen ydinjoukon ponnistelut ovat tuoneet rauhan neljälle miljoonalle ihmiselle ja antaneet mahdollisuuden aloittaa jälleenrakentaminen tsunamin tuhoamassa maakunnassa.

Lisätietoja
Tuoteryhmä
TekijäKatri Merikallio
Teoksen nimiMiten rauha tehdään : Ahtisaari ja Aceh
Kielisuomi
Verokanta-
Avainsanatpoliittiset kriisit, sisällissodat, konfliktit, sissiliikkeet
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja