Leena Lehtolainen : Viimeinen kesäyö ja muita kertomuksia

Alkaen 2,50 € Alkuperäinen hinta 4,50 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
0273461

Suomalainen tutkija saa Liettuasta palatessaan uhkaavan puhelun, jossa häntä vaaditaan palauttamaan jotain minkä hän on tuonut mukanaan Suomeen. Mihin nainen on sekaantunut? Perheenäiti huomaa levyostoksilla hyväpeffaisen miehen ja joutuu elämänsä kyytiin. Vastaeronnut nainen vuokraa huoneiston kuukaudeksi vanhasta espanjalaisesta linnasta. Kun hän avaa linnan oven, ääni hänen sisällään sanoo: "Täältä et lähde koskaan."

Leena Lehtolaisen jännittävissä novelleissa kuvataan hetkiä, joiden jälkeen mikään ei ole entisensä. Ihmiset saattavat tehdä uteliaisuudesta päätöksiä joilla on kauaskantoisia, kenties loppuelämän kestäviä seurauksia. Monien tapahtumien taustalla on rakkaus, aito tai vääristynyt, ja paikoin rikoksen rajat venyvät aika tavalla.

Kokoelmassa on mukana kaksi Maria Kallio -tarinaa. Ensimmäisessä selvitetään Suomen ilkeimmän miehen mainetta kantavan kolumnistin kuolemaa. Vihamiehistä ei ole puutetta, sillä kolumnistin kirjoitukset ajoivat missejä sairauslomalle ja näyttelijöitä burn outiin. Toisessa kertomuksessa erotiikan papittareksi kutsuttu kirjailija joutuu väärän miehen hotellihuoneeseen.

Minäkertojana esiintyy myös Kallion työtoveri Koivu, joka joutuu vedetyksi mukaan Darfurista kotoisin olevan naapuriperheen tytärtä koskeviin ympärileikkaussuunnitelmiin. Lehtolaisen lukijoille myös ennestään tuttu hämeenlinnalaiskomisario Laura Sarkkinen puolestaan selvittää nuorten tyttöjen pornokuvien ahdistavaa vyyhtiä.

Rikokset eivät vanhene ainakaan uhrien mielissä. Vanha nainen päättää kohdata miehen joka on syypää häntä sotavuosista saakka vaivanneeseen piinaan. Naispappi joutuu miettimään kuuluuko murhaajallekin armo, kun riitaisa naapuriperhe päätyy tuhopolttoon. Entä kuka on kokoelman päätöstarinan jouluenkeli?

☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja