Marianne Backlen : Linnoitukset

Alkaen 4,50 € Alkuperäinen hinta 8,00 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
0144455

Eräänä loppukesän päivänä nuori afrikkalainen mies löytyy kuolleena Loviisan Rosen-bastionin muurilta. On epäselvää, mitä hänelle on tapahtunut. Edes miehen henkilöllisyydestä ei ole tietoa. Tapauksen selvittely kulkee punaisena lankana Marianne Backlénin monitahoisessa romaanissa Linnoitukset.

Järkyttävä kuolemantapaus ravistelee pikkukaupungin elämää. Romaanin päähenkilö Ulrika Nurminen liikkuu monikulttuurisissa piireissä sekä Helsingissä että Loviisassa. Hän tuntee hyvin rasismin kasvot, sillä hänellä on tytär intialaisen ja poika karibialaisen miehen kanssa. Jokin kumma saa Ulrikan ihastumaan amerikkalaiseen rotututkijaan, joka oleskelee Loviisassa stipendiaattina. Backlénin taidokkaasti rakennettu romaani on täynnä yllättäviä käänteitä ja eläviä henkilöitä. Se kuvaa suoraan ja peittelemättömästi ihmissuhteita, rakkautta ja seksuaalisuutta, odotuksia ja pettymyksiä.

Linnoitukset puhuu ennakkoluuloistamme ja peloistamme, linnoituksistamme ja tarpeestamme suojautua. Mutta siinä on myös tilaa mielikuvitukselle ja hyvää tekeville unille.

Marianne Backlén on arvostettu suomenruotsalainen kirjailija. Hänen esikoisteoksensa ilmestyi vuonna 1975, jonka jälkeen hän on julkaissut romaaneja, novelleja ja nuortenkirjoja, yhteensä yksitoista teosta. Hän on asunut Yhdysvalloissa ja Jamaikalla ja hänen kiinnostuksensa eri kulttuureja kohtaan näkyy hänen kirjoissaan. Hänen edellinen romaaninsa Karma (suom. 2002) herätti runsaasti keskustelua. Hän asuu Helsingissä kolmen lapsensa kanssa.

Lisätietoja
Tuoteryhmä
TekijäMarianne Backlen
Teoksen nimiLinnoitukset
AlkuteosBastionerna
Kielisuomi
Muut tekijätJaana Nikula
Verokanta-
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja