Marja-Leena Tiainen : Alex, Aisha ja toivon aika

Alkaen 6,50 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
0308953

Zaza on elossa! Viisitoistavuotias Alex riemastuu tavatessaan pitkään kadoksissa olleen veljensä. Zaza on paennut Kaksoisvuortenmaasta ja hakenut Suomesta turvapaikkaa. Jaakkolan ryhmäkodissa asustava Alex kokee uusia ilonhetkiä, kun ulkomaalaisvirastosta tulee toivottu päätös: Alex saa jäädä Suomeen. Veljen löytyminen ja oleskelulupa ilahduttavat, mutta Alexin elämää varjostaa vielä yksi suuri murhe. Syyttömänä tuomittu isä Anton kärsii monen vuoden vankeustuomiota Kaksoisvuortenmaassa. Alex pelkää, ettei näe isää moneen vuoteen, kunnes entisessä kotimaassa tapahtuu vallankumous. Uusi presidentti lupaa maahan demokratiaa ja vapautuksen poliittisille vangeille. Alexin ja Zazan toivo isän puolesta herää...

Alex on vierailulla Josaf-setänsä luona Göteborgissa, kun Kaksoisvuortenmaasta tulee toivottu puhelinsoitto. Isä on päässyt vapaaksi. Alex alkaa järjestellä hänen tuloaan Suomeen. Kesätöissä mansikkapellolla Alex kohtaa Elsan ja ihastuu korviaan myöten iloiseen suomalaistyttöön. Elsa, koripallo, koulu, ystäväperhe ja puhelinsoitot isälle tuottavat iloa, kun taas Zaza-veli aiheuttaa huolta toilauksillaan. Anton-isä on tulossa Suomeen, mutta saako Zazakin jäädä, vai joutuuko hän käännytetyksi"

Somaliasta tullut Aisha haluaa myös perheensä luokseen. Perheen yhdistäminen ei vain käy käden käänteessä. Perhe odottelee Suomeen pääsyä kärsimättömänä Etiopiassa. Isä on huolissaan Aishasta ja haluaisi tämän muuttavan Helsinkiin sukulaisperheen hoteisiin, kunnon muslimitytön lailla.

Alex, Aisha ja toivon aika on pakolaisnuorista kertovan trilogian päätösosa. Ensimmäinen osa, Alex ja pelon aika, sai vuoden 2006 Savonia-palkinnon.

Lisätietoja
Tuoteryhmä
TekijäMarja-Leena Tiainen
Teoksen nimiAlex, Aisha ja toivon aika
Kielisuomi
Verokanta-
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja