Markku Turunen : Löytötavaraa

Alkaen 8,50 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
0137900

Löytötavaraa-kokoelman esseet perustuvat irtonaiseen materiaaliin ja muistiinpanoihin, joita Markku Turuselle on vuosien varrella kertynyt muitten töitten ohessa.

Suuri osa kokoelman esseistä käsittelee Joel Lehtosta. Turunen on viettänyt lapsuutensa ja varhaisen nuoruutensa Savonlinnassa samoilla seuduin, missä Lehtonen eli 16-vuotiaaksi. Myöhemmin Lehtonen vietti kesiään ja joskus talviaikojaankin synnyinseudullaan, Inhanmaan tilallaan, joka tunnetaan paremmin Putkinotkona.

Kirjoittaessaan usean vuoden ajan Lehtosta käsitteleviä teoksiaan - näytelmää Näin unta kesästä kerran ja romaania Hyvä Joel - Turunen perehtyi kirjailijamestarin tuotannon ja elämän ohella emigranttiruhtinaan, anarkisti Pjotr Kropotkinin ajatuksiin, Venäjän nihilisteihin, Oscar Wilden individualistiseen sosialismiin, nietszcheläisiin, valtiososialisteihin, eksistentialisteihin ja moniin muihin Lehtosenkin ajatteluun vaikuttaneisiin julistajiin ja heidän aatteisiinsa.

1800-luvun lopun ja 1900-luvun alun aatevirtaukset saavat esseissä vertauskohdikseen tämän päivän aatteet ja Turusen tragikoomiset kokemukset vasemmistoradikalismin parissa. Muistojen mukaan heittäytyessään hän päätyy myös erittelemään oman elämänsä avainkohtauksia.

Lisätietoja
Tuoteryhmä
TekijäMarkku Turunen
Teoksen nimiLöytötavaraa
Kielisuomi
Verokanta-
Avainsanatkirjallisuudentutkimus, kirjallisuudenhistoria, kirjallisuus, nihilismi
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja