Markus Similä : Suomen laulut ja niiden tekijät

13,00 € Alkuperäinen hinta 19,00 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
0419920

Tämä nostalginen teos kertoo yhteiseksi omaisuudeksemme kasvaneista lauluista ja niiden tekijöistä. Tutuista lauluista paljastuu yllättäviä asioita: Porilaisten marssin sävelmä oli 1700-luvulla balettimusiikkia, Jean Sibelius oli Jääkärimarssin sävellettyään punakaartilaisten tappolistalla. Kallavesj-laulun sanat taas syntyivät Pohjois-Amerikan suuren Yläjärven rannalla.

Laulut avaavat teitä historian käännekohtiin: Maamme-laulun ensi-esitys 1800-luvun puolivälissä synnytti tunteen suomalaisuudesta. Sibeliuksen Finlandia vastusti tsaarin venäläistämistoimia sortovuosina. Tammerkosken sillalla voi nähdä heilin lisäksi Tampereen nopean teollistumisen. Suomi menetti Karjalan, mutta laulut jäivät; Karjalan kunnailla kaikuu pohjaton kaiho. Mutta miksi Oskar Merikannon ja Mikko Uotisen Laatokka kuohuvi tuskissaan"

Runsaasti kuvitettu kokoelma nuotteineen on ainoa laatuaan. Omilla saroillaan nerokkaat Jean Sibelius ja Georg Malmstén esitellään nyt samassa kirjassa - kuten kymmenet muut lauluissamme elävät säveltäjät ja sanoittajat.

Lisätietoja
Tuoteryhmä
TekijäMarkus Similä
Teoksen nimiSuomen laulut ja niiden tekijät
Kielisuomi
Verokanta-
Avainsanatsuomalaisuus, laulut, isänmaallisuus, maakuntalaulut
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja