Mikko Porvali : Salainen tiedustelija : suomalaisen vakoojaupseerin kirjeet 1940-44

12,50 €
Ei varastossa
SKU
0980638

Suomi lähetti jatkosodan aikana Neuvostoliittoon kymmeniä sotavangeista värvättyjä salaisia asiamiehiä. Heidät oli tarkoitus soluttaa tuotantolaitoksiin, kaupunkeihin ja puna-armeijan esikuntiin, jotta he raportoisivat näkemästään Suomeen. Vakoojien koulutuksesta ja peitetarinoiden kirjoittamisesta vastasivat Suomen parhaat Neuvostoliiton asiantuntijat. Heistä tärkein oli nuori kielitieteilijä, reservin luutnantti Igor Vahros.

Talvisodan aikana Vahros oli suomentanut sotasaalisasiakirjoja ja kuulustellut sotavankeja. Jatkosodan alkaessa Vahros sijoitettiin Päämajan liikkuvaan tiedustelukeskukseen Osasto Raskiin, joka sai tehtäväkseen agenttitiedustelun järjestämisen. Suomen arkaluontoisimmat tiedustelusalaisuudet uskottiin nuorelle reserviupseerille, joka oli sukujuuriltaan venäläinen.

Salaisen tiedustelun palveluksessa kuvaa koruttomasti sodan todellisuutta, siviiliväestön ahdinkoa ja säälimätöntä tiedustelusotaa. Igor Vahroksen kirjeet ja päiväkirjamerkinnät muodostavat rehellisen silminnäkijäkuvauksen elämästä Itä-Karjalassa, sillä sensuuri ei päässyt puuttumaan venäjänkieliseen kirjeenvaihtoon. Kirjassa on myös uutta tietoa suomalaisesta sotilasvakoilusta, asiamiesten tehtävistä sekä vihollismaan tuntemuksen merkityksestä tiedustelusodankäynnille.

Lisätietoja
Tuoteryhmä
TekijäMikko Porvali
Teoksen nimiSalainen tiedustelija : suomalaisen vakoojaupseerin kirjeet 1940-44
KustantajaAtena
Painovuosi2012
Painos1
SidontaSidottu kansipaperein (kovakantinen)
Sivumäärä349
Kielisuomi
ISBN9789517968492
Kuntoluokitus (K1-K5)K4- (erinomainen -)
MuutaSelkämyksessä aavistus vinoutta
Korkeus (mm)220
Syvyys (mm)151
Paksuus (mm)30
Paino (g)514
VerokantaMarginaaliverotus
Avainsanatkirjeet, päiväkirjat, vakoilu, tiedustelu
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja